Roger i Stan dobili "ljepše" nasljednice: 17-godišnje čudo i uragan zvan Timea

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 09.03.15. | 15:27

Švicarska tenisačica Timea Bacsinszky povezala je dvije titule, a Acapulcu je ove noći pridodala i Monterrey.

Pobjednica WTA turnira u Monterreyju je Timea Bacsinszky. Švicarka je s 4:6, 6:2, 6:4 bolja bila od Francuskinje Caroline Garcije. Sudar treće i četvrte nositeljice trajao je čak dva i pol sata, a velika se bitka vodila u osmom gemu trećeg seta u kojemu je Francuskinja propustila čak šest break lopti, a bila je to igra s nevjerojatna 24 poena.

Slavljem u finalu Monterreyja Bacsinszky je stigla do renkinga karijere te je sada 26. igračica svijeta. Dvadesetpetogodišnjakinja je u fantastičnom nizu od 14 uzastopnih pobjeda, a još je impresivniji pogled na njezin ovogodišnji omjer. Odigrala je ukupno 20 mečeva i pritom je ubilježila tek dva poraza, u finalu Shenzhena od Simone Halep te šesnaestini finala Australian Opena od Garbine Muguruze.

Koliko je impresivan njezin teniski napredak pokazuje i podatak da je 2013. godinu završila kao 285. tenisačica svijeta, da bi prošlu godinu okončala unutar top 50 kao 48. igračica WTA ljestvice. Zaista 'uraganski' napredak u samo nešto više od godinu dana.

Imaju Švicarci još jedno ime od kojeg mnogo očekuju u bližoj, ali i daljoj budućnosti. Sedamnaestogodišnje tenisko čudo Belinda Benčić, inače slovačkih korijena, trenutno je 37. igračica svijeta, ali je ovu godinu započela vrlo loše. Odigrala je tek sedam mečeva, a samo je dvaput završavala meč slavodobitno. I njezin se enorman rast na WTA ljestvici odvijao tijekom prošle godine. Koncem 2013. je završila kao 212. na listi, da bi nakon toga, unutar samo jedne sezone, skočila za 179. mjesta. Istina, početak godine nije sjajan, ali slična je situacija i s našim mladim tenisačicama Donnom Vekić i Anom Konjuh.

Od vremena Patty Schneider i Martine Hingis Švicarci nisu imali istaknutije tenisačice, ali čini se kako dolaze mnogo bolja vremena za njihov ženski tenis. U muškom su se zlatnim slovima upisali u povijest, zahvaljujući Rogeru Federeru i Stanu Wawrinki, a možda je i vrijeme za nosu nasljednicu nekad nedodirljive Martine Hingis.

(Foto: Action Images, Screenshot: wtatennis.com)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

WTA MonterreyBelinda BenčićTimea BacsinszkyŠvicarska

Ostale Vijesti