Pobjednik Germanijak lige poznatih: Najbitnija stvar je bila pomoći onima kojima je to najpotrebnije

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 19.07.18. | 14:45

Željko Šakić sutra će donirati dobitak udruzi Mali Zmaj.

Tijekom Svjetskog prvenstva u nogometu, na kojem je Hrvatska ostvarila nezapamćen uspjeh, na Germanijaku  se igralo nagradno natjecanje Germanijak liga poznatih u kojem su deset humanitaraca prognozirali rezultate svih utakmica Svjetskog prvenstva, a Germania Sport kladionica na kraju će donirati novac svim udrugama koje su naši humanitarci odabrali.

Najviše će zaraditi (5.000 kuna) udruga Mali Zmaj, koja poboljšava kvalitetu života siromašne i nezbrinute djece, a koju je izabrao pobjednik natjecanja, hrvatski košarkaški reprezentativac, Željko Šakić. Drugoplasirani Hrvoje Vejić zaradio je donaciju od 3.000 kuna za Centar za autizam Split, a donaciju od 2.000 kuna za Dom za djecu u Nazorovoj osvojio je Otto Barić.

Ostali humanitarci „svojim“ udrugama omogućili su donaciju od 1.000 kuna, a radi se o udrugama MoSt Split, Centar Bistrić, DVD Podgora, Krijesnica, Dva skalina Dubrovnik, Dom Ivana Brlić-Mažuranić Rijeka Centar Josipovac i SOS Dječje selo Hrvatska.

Za komentar nakon pobjede i ostvarene donacije upitali smo pobjednika nagradnog natjecanja, Željka Šakića.

„U ovoj akciji najbitnija stvar je bila pomoći onima kojima je to najpotrebnije. Drago mi je da će ova moja „pobjeda“ dodatno razveseliti djecu iz udruge Mali Zmaj, nakon što su ih mjesec dana uveseljavali naši nogometaši. Drago mi je, također, što sam sudjelovao u ovom natjecanju jer su ovakve humanitarne akcije u današnje vrijeme iznimno potrebne“, rekao nam je Šakić.

Šakića smo upitali i kako komentira nastup Hrvatske na Svjetskom prvenstvu.

„Neopisivo mi je drago što su nogometaši napravili veliku stvar za našu državu koju su odveli na sam krov svijeta. Iskazali su veliku borbenost, predanost i hrabrost te su ispisali povijest. O ovom rezultatu pričat će se godinama“.

(Foto: Pixsell)

 


Tagovi

Germanijak liga poznatihhumanitarna akcijabet analizaŽeljko Šakić

Ostale Vijesti