Nastavak uspješne suradnje: Mektić s Bakerom i do naslova u Budimpešti

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 01.05.17. | 08:56

Hrvatski tenisač Nikola Mektić okitio se svojim drugom ATP naslovom u karijeri.

Nikola Mektić je u paru s Amerikancem Brianom Bakerom stigao do trijumfa na ATP turniru iz Serije 250 u Budimpešti. Hrvatsko-američka kombinacija je u finalu bila bolja od trećih nositelja, Kolumbijaca Juana Sebastana Cabala i Roberta Faraha sa 7:6(2) i 6:4 za sat i pol igre.

U cijelom meču bio je samo jedan break i to početkom drugog seta, odmah na početku, kada su Mektić i Baker uzeli servis protivnicima i do kraja riješili susret u svoju korist. Prvi set je otišao u tie-break, u kojem je sa 7:2 uspješnija bila hrvatsko-američka kombinacija.

Mektić i Baker su tako ponovili uspjeh iz Memphisa u veljači ove godine, u kojem su također stigli do naslova, njihovog drugog zajedničkog na ATP Touru. Zahvaljujući ovom trijumfu, Mektić je od danas prvi put u karijeri u društvu 50 najboljih tenisača svijeta u paru, na 47. poziciji.

Dodajmo da je naslov u pojedinačnoj konkurenciji u Budimpešti osvojio prvi nositelj, Francuz Lucas Pouille, koji je u finalu svladao Slovenca s britanskom putovnicom Aljaža Bedena sa 6:3 i 6:1.

ATP Budimpešta, finale parovi:

Cabal/Farah - Baker/Mektić 6:7(2), 4:6

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Nikola MektićBrian BakerATPATP Budimpešta

Ostale Vijesti