Naši odgovorili Francuzima: Na papiru su oni favoriti, ali bilo bi sjajno da iskoristimo domaći teren!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 13.09.16. | 15:56

U hrvatskoj Davis Cup reprezentaciji je uoči polufinalnog sraza s Francuzima u petak u Zadru najveća dilema hoće li Borna Ćorić biti spreman.

Borna Ćorić je na današnjoj konferenciji za medije objavio kako je odradio prvi ozbiljan trening i kako se osjeća dobro. Prema svemu sudeći, trebao bi biti spreman za okršaj s Francuzima.

Francuzi poručuju: Hrvati su favoriti, ipak igraju kod kuće, bit će teško!

Igrao sam više od sat vremena i sve je proteklo u najboljem redu. Odlično sam osjećao loptu, išlo mi je daleko bolje nego što sam mislio da bi moglo ići nakon stanke bez treninga. Ne osjećam nikakvu bol i mislim da ću biti spreman za prvi susret u petak“, rekao je Ćorić, objavio je Hrvatski teniski savez.

Veseli se kaže, nastupu pred domaćim navijačima.

Moj otac je iz Zadra, tu mi živi i baka koju ćemo probati dovesti da prvi put uživo gleda moje mečeve. Ona je moja najveća navijačica“.

Spreman je i naš prvi reket Marin Čilić.

Jesam li u životnoj formi? Ne bih se tako izrazio, no činjenica je da sam, izuzev lošeg dana u 3. kolu US Opena, jako zadovoljan igrama u zadnje vrijeme. Još bi se neke stvari mogle popraviti, ima tu prostora, no ovaj susret dočekujem iznimno spreman“, poručio je Marin.

Naš 'specijalist' za parove Ivan Dodig smatra da se hrvatski par u subotu itekako može nositi s prvom kombinacijom svijeta, Francuzima Herbertom i Mahutom.

Iako su sigurno najbolji par u 2016. godini što pokazuje i njihov plasman, u nekoliko mečeva koje sam igrao protiv njih vidio sam sitnice koje bi mogli iskoristiti. Naš par, bez obzira zaigra li pored mene Marin Draganja ili Marin Čilić, imamo izgleda za subotnji uspjeh“, istaknuo je Dodig.   

Hrvatski izbornik Željko Krajan odgovorio je na izjavu Francuza da ulogu favorita u ovom meču ima Hrvatska.

Ne bih se složio s time, Francuzi su na papiru favoriti, njihovi igrači imaju bolji renking, no činjenica je da je domaći teren naša velika prednost. Bilo bi fantastično kad bi to uspjeli iskoristiti“, poručio je Krajan. 

(Foto: Gordana Anders/HTS)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 

Francuzi poručuju: Hrvati su favoriti, ipak igraju kod kuće, bit će teško!


Tagovi

hrvatska davis cup reprezentacijafrancuska davis cup reprezentacijaŽeljko KrajanBorna ĆorićMarin Čilić

Ostale Vijesti