Germania
Germania

Najava dana: Šlager večeri na Allianz Areni, Nijemci žele potvrdu prvog mjesta

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 14.10.24. | 07:59

Evo što smo za danas izdvojili

Gruzija – Albanija, 18.00

(nogomet, Liga nacija)

Gruzija vodi s Češkom mrtvu trku za prvo mjesto skupine u kojoj su još Ukrajina i Albanija. A upravo će potonja momčad gostovati u Tbilisiju. Gruzijci imaju šest bodova, porazila ih je jedino Ukrajina, dok Albanci imaju tri boda: pobijedili su Ukrajinu i izgubili od Gruzije i Češke. Očito kako u ovoj skupini svatko svakoga može dobiti, ali Gruzijcima ipak ide prednost u ovoj utakmici.

Azerbajdžan – Slovačka, 18.00

(nogomet, Liga nacija)

Nogometna reprezentacija Slovačke je na drugom mjestu skupine, ali s jednakim brojem bodova kao i vodeća Švedska – obje momčadi imaju jednak broj bodova. Ali Slovaci sada imaju prilično jednostavan zadatak, budući da su Azerbajdžanci uvjerljivo najlošija momčad u ovoj skupini i slovačka selekcija stiže u goste po sve bodove i nastavak jurnjave sa Šveđanima za vodeću poziciju.

Belgija – Francuska, 20.45

(nogomet, Liga nacija)

Belgija je znatno igrački oslabljena u ovom kvalifikacijskom prozoru, što zbog umirovljenja igrača, što zbog otkaza, a što zbog otkaza. Pa nikoga ne čudi što su Belgijci u posljednje dvije utakmice bez pobjede, prvo ih je pobijedila Francuska, a nakon toga su s Talijanima odigrali 2-2, iako su veći dio utakmice imali igrača više. Francuzi su, pak, jedna poraz doživjeli od Talijana, uz dvije pobjede, i sigurno da večeras računaju na puni plijen.

BiH – Mađarska, 20.45

(nogomet, Liga nacija)

Reprezentacija BiH je u prilično zahtjevnoj skupini u okviru Lige nacija i trenutno je u konkurenciji Njemačke, Nizozemske i Mađarske na samom dnu s jednim bodom iz tri utakmice. No, mogla bi BiH večeras ipak popraviti bodovni konto, budući da joj na noge stiže Mađarska koja je pala u formi i koja ima dva boda iz tri utakmice. Mađari imaju više kvalitete, ali BiH igra na svom terenu...

Italija – Izrael, 20.45

(nogomet, Liga nacija)

Talijani su u prošlom kolu sjajno krenuli u ogled protiv Belgije i u ranoj fazi imala dva pogotka viška. Međutim, presjekao ih je crveni karton, pa su od konca utakmice talijanski nogometaši morali spašavati 'živu glavu' i na kraju obranili bod. Inače, talijanska selekcija je na prvom mjestu skupine sa sedam bodova iz tri utakmice, a sada im dolazi slabašni Izrael koji ne bi trebao biti preveliki zalogaj za domaćine.

Njemačka – Nizozemska, 20.45

(nogomet, Liga nacija)

Šlager večeri Lige nacija odigrat će se u minhenskoj Allianz Areni, u kojoj prvoplasirana Njemačka dočekuje drugoplasirani Nizozemsku. Nijemci su na čelnom mjestu skupine sa sedam bodova iz tri ogleda, dok su Nizozemci drugi s dva boda manje, ali su također neporaženi. No, pitanje je hoće li ostati nakon večerašnjeg okršaja u koji Nijemci ulaze kao favoriti za sva tri boda.

Island – Turska, 20.45

(nogomet, Liga nacija)

Turska je do sada neporažena u svojoj skupini, ima dvije pobjede, protiv Islanda i Crne Gore, a remizirala je protiv Walesa u gostima. Island je u tri utakmice zabilježio sva tri znaka, pobijedio je Crnu Goru, izgubio od Turaka i remizirao s Walesom. Teško da će domaći izbjeći poraz, unatoč činjenici da igraju pred svojim navijačima.

Ukrajina – Češka, 20.45

(nogomet, Liga nacija)

Ukrajina je trenutno na dnu skupine, ali s jednakim brojem bodova kao i predzadnja Albanija. Sada će se Ukrajinci susresti s Češkom i to na neutralnom terenu u poljskom Wroclawu. U ovom susretu nema jasnog favorita, i jedni i drugi imaju podjednake šanse za pobjedu, iako se očekuje tvrda utakmica koju bi mogla prelomiti inspirativna partija nekog pojedinca.

Wales – Crna Gora, 20.34

(nogomet, Liga nacija)

Reprezentaciji Crne Gore ne ide baš najbolje u ovoj skupini, pa tako nema niti jedan jedini bod iz tri utakmice Crnogorci su poraženi od Turske, Islanda i Walesa i očigledno su najslabija selekcija u ovoj konkurenciji. Sada idu u goste Walesu koji je na drugom mjestu skupine s pet bodova, odnosno dva manje od vodećih Turaka, a vrlo vjerojatno će nastaviti puhati za vrat Turcima i nakon večerašnjeg dvoboja u kojoj domaći računaju na trobod.


Tagovi

najavanajava danaGermania Sport kladionicakladionicakladioničarski dan

Ostale Vijesti