Germania
Germania

Najava dana: Nastupaju Hrvati u Europskoj ligi, a počinje i Konferencijska

Vrijeme Čitanja: 6min | čet. 03.10.24. | 07:59

Proučite što smo vam za danas izdvojili.

Qarabag – Malmö, 18.45

(Nogomet, Europska liga)

Nedavno su mnogi bili jako pametni kad su objašnjavali da je Dinamo trebao smijeniti trenera Jakirovića još u poluvremenu, ako ne odmah nakon 3-0 pobjede Modrih u prvom dvoboju doigravanja Lige prvaka, dakako da Qarabag nije u uzvratu uspio nadoknaditi (ne)zasluženi rezultatski zaostatak iz Maksimira, no slična neefikasnost azerskom prvaku ponovilase na startu Europske lige u Londonu, kad su Azeri stvarali prilike Tottenhamu, čak zapucali i kazneni udarac,a domaćini su bili klinički precizni i ostvarili pobjedu 3-0, baš kao i Dinamo 20. kolovoza. Qarabag se u međuvremnu izdvojio na ljestvici prvenstva Azerbajdžana, dočim je Malmö uvjerljivo prvi u Švedskoj nakon 25 kola, 10bodova višeod Djurgardena. Malmö je u Ligi prvaka prošao KI i PAOK, ali je ispao od praške Sparte (0-2, 0-2) i eto sad švedskom prvaku suparnika po mjeri. Valjda...

Real Sociedad – Anderlecht, 18.45

(Nogomet, Europska liga)

Iako nije zabio gol, Luka Sučić je izabran za igrača mjeseca Real Sociedada, zavoljelisu ga odmah Baski iz grada na sjeveru Španjolske, ali koji se na globusu nalazi južnije od primjerice Zadra. Na startu EL baskijska momčad je odigrala 1-1 na Azurnoj obali kod Nice, u prvenstvu u međuvremenu svladala Valenciju 3-0, a sad joj evo suparnika po mjeri, nekad straha i trepeta Europe kojeg je trenirao i Tomislav Ivić, kraljevski ljubičastog Anderlechta, koji je nakon devet kola belgijskog prvenstva tek na sedmome mjestu sa 14 bodova, a na startu ovog natjecanja uspio je svladati Ferencvaros 2-1. Real Sociedad ima samo dvije pobjede u svim natjecanjima ove sezone, dakle, vrijeme je, a i da Luka zabije.

Slavia Prag – Ajax, 18.45

(Nogomet, Europska liga)

Ajax će tražiti prvu pobjedu u Češkoj kada se suoče sa Slavijom iz Praga u Europskoj ligi. Bilo je malo čudo da se Ajax kvalificirao za natjecanje s obzirom na sezonu koju su imali prošle godine, ali čini se da će ovaj put biti konkurentni. Nizozemski divovi proveli su značajan dio prošle sezone u donjoj polovici Eredivisie, ali su se na kraju oporavili i završili peti, osiguravši ponovno europski nogomet u Johan Cruyff Areni. Slavia je dobila 11 od posljednjih 14 domaćih utakmica u Europi, a Ajax nijednom nije pobijedio na gostovanju u Češkoj, ali to ne znači da će to biti gotova stvar. Nizozemska momčad izgleda mnogo bolje nego prošle sezone, i bila je dominantna u svojoj pobjedi nad Besiktasom prošlog tjedna, i trebala bi odigrati bitnu ulogu u ovom susretu.

Hoffenheim – Dinamo Kijev, 18.45

(Nogomet, Europska liga)

Hoffenheim se vraća kući u nadi da će poboljšati loš početak sezone. Njihov remi od 1-1 protiv Midtjyllanda u uvodnom kolu jedini je pozitivan rezultat u njihovim posljednjim susretima. Hoffenheim ima četiri poraza u zadnjih pet utakmica, posljednji od njih je 4-3 kod kuće protiv Werdera iz Bremena. Dinamo Kijev će pokušati nagomilati Hoffenheimove probleme u sezoni. Dok je njihov početak Europske lige bio lošiji od Hoffenheimovog, Ukrajinci su prošli bolje u posljednjim utakmicama. Uspjeli su se izdići iz poraza od Lazija pobjedom od 3-0 kod Livyi Bereha u domaćoj ligi. Bila je to četvrta pobjeda kijevskog Dinama u nizu od šest utakmica, a u tom razdoblju imaju i četiri puta sačuvanu praznu mrežu.

Twente – Fenerbahce, 21.00

(Nogomet, Europska liga)

Twente će u dočekati turskog velikana Fenerbahce u De Grolsch Vesteu u Europskoj ligi. Tukkersi su prošli tjedan uživali u dijelu plijena u Teatru snova, dok su Kanarinci osigurali tijesan uspjeh nad belgijskim protivnicima. Remizirajući protiv Manchester Uniteda prošlog tjedna, Twente će sa samopouzdanjem krenuti u još jedan okršaj Europske lige. Fenerbahce je dobro reagirao nakon razočaravajućeg poraza od Galatasaraya i zapravo bi trebao biti dovoljno dobar da tijesno osvoji tri boda u Nizozemskoj, no nešto će se pitati i protivnike.

Elfsborg – Roma, 21.00

(Nogomet, Europska liga)

Nakon 1-1 na Olimpicu protiv Athletica iz Bilbaa, momčad Ivana Jurića gostuje u švedskom gradu Borasu kod Elfsborga koji je na startu ovog natjecanja izgubio u Alkmaaru od AZ-a (3-2), a u Allsvenskan ligi se nakon 25 kola nalazi na petome mjestu sa 41 bodom, 15 manje od vodećeg Malmöa. Roma je nakon šest kola deveta u Seriji A, ali pod Jurićevim vodstvom, nakon iznenadne smjene Danielea De Rossija, Vučica je 'ugrizla' Udinese (3-0) i Veneziju (2-1). Sad Rimljanima slijedi prvo gostovanje pod Jurićem, eto im izazova protiv nepoznatog suparnika...

PAOK – FCSB, 21.00

(Nogomet, Europska liga)

Crno-bijeli iz Soluna poraženi su na startu ovog natjecanja od Galatasaraya u Istanbulu (3-1), branio je Dominik Kotarski, Dejan Lovren ima pravo nastupa samo u grčkim natjecanjima, no još nije debitirao. FCSB, bivša Steaua, na startu EL je imala valjda najlakšeg suparnika, latvijski Rigas FS i pobijedila 4-1, tako da će joj gostovanje na Toumbi biti pravi izazov. U rumunjskom prvenstvu FCSB je na 9. mjestu nakon deset odigranih kola sa 13 bodova, a PAOK u Grčkoj na diobi drugog mjesta s Olympiacosom nakon šest kola, vodeći AEK ima samo bod više.

Viktoria Plzen – Ludogorec, 21.00

(Nogomet, Europska liga)

Igor Jovićević startao je na klupi bugarskog prvaka pobjedom nad Botevom Vraca u Razgradu 2-0, no sada dolazi pravo iskušenje, navijačima Dinama pa tako i njenom bivšem (a jednog dana zasigurno i budućem) treneru jako dobro poznatom suparniku, Viktoriji Plzen. Češki predstavnik je kao i prošle sezone treći u prvenstvu, iza praškog dvojca Slavije i Sparte, a na startu Europske lige odigrali su Pivari 3-3 s Eintrachtom u Frankfurtu. Ludogorec je, pak, prije dolaska Jovićevića izgubio u EL doma od spomenute praške Slavije 0-2. Je li Viktoria suparnik po mjeri Ludogoreca, koji je u Ligi prvaka nastradao u 3. pretkolu od kasnije Dinamove žrtve Qarabaga 2-7 doma nakon pobjede 2-1 u Bakuu? Jest!

Astana – TSC Bačka Topola, 18.45

(Nogomet, Konferencijska liga)

Astana je tek petoplasirana u prvenstvu Kazahstana, promijenili su se malo odnosi u sedmoj najvećoj zemlji svijeta bogatoj naftom i plinom, no nije se promijenilo da u klubu iz Almatyja igra nekoliko hrvatskih nogometaša: na vratima Josip Čondrić, u vezi 37-godišnji Marin Tomasov, a u obrani ovog ljeta pridošli donedavni Lokosi Karlo Bartolec i Branimir Kalaica. Trener je već treću godinu Grigorij Babayan. Astana je za plasman u Konferencijsku ligu izbacila Milsami, Corvinul i Brann (3-0 nakon 0-2), a TSC iz Bačke Topole ispao je u Konferencijsku ligu nakon što se izravno plasirao u doigravanje Europske lige gdje ga je pomeo Maccabi iz Tel Aviva, 3-0 u mađarskom Szombathelyju, a 5-1 u TSC Areni, nakon čega je potjeran hrvatski trener Dean Klafurić. U prvenstvu Srbije TSC je nakon devet odigranih kola osmi sa 13 bodova.

Borac – Panathinaikos, 21.00

(Nogomet, Konferencijska liga)

Borac je prvi put u ligaškoj fazi nekog Uefunog klupskog natjecanja otkako predstavlja Bosnu i Hercegovinu, a prvi suparnik Banjolučanima je Panathinaikos iz Atene, čiji navijači su pobratimljeni s Dinamovim Bad Blue Boysima. PAO je izgubio atenski derbi od AEK-a za vikend (0-2), a Borac prije dva tjedna domaći derbi od Zekićeva Sarajeva (0-1), no potom je svladao Posušje i Radnik iz Bjeljine (po 2-0). Inače, Borac je u Konferencijskoj ligi završio prvo ispadanjem u 2. pretkolu Lige prvaka od PAOK-a (2-3 u Solunu, 0-1 doma), da bi nakon prolaka predstavnika Ovčjih Otoka (1-2, 3-1 nakon produžetaka) u 3. pretkolu Europske lige bolji u doigravanju tog natjecanja bio Ferencvaros i to tek na 11-erce (0-0, 1-1). PAO je iz Europske lige ispao od Ajaxa na 11.erce, a Konferencijsku izborio izbacivši Lens u play-offu (1-2, 2-0). Gosti su, dakle, favoriti, a u momčadi se očekuje i bivši hrvatski reprezentativac Tin Jedvaj. Za Borac od Hrvata igra Dino Skorup, bivši nogometaš Hajduka, Varaždina i Šibenika.



 


 


Tagovi

najava danaGermania Sport kladionicakladionicakladionicekladioničarski dan

Ostale Vijesti