Germania
Germania

Najava dana: Nastavljaju se HNL i europske lige, a ima i dobre košarke

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 18.10.24. | 08:00

Provjerite što smo za danas izdvojili

Lokomotiva – Rijeka, 18.00

(Nogomet, HNL)

Nogometaši Rijeke prepustili su prvu poziciju HNL-a Hajduku, nakon dva uzastopna remija protiv upravo Splićana i Slaven Belupa. Pritom, Đalovićeva momčad ima problema i s realizacijom, budući da u te dvije utakmice nije uspjela postići pogodak. Riječani se sada žele vratiti pobjedničkim navikama i to u gostima kod Lokomotive koja je na pretposljednjem mjestu lige.

Monaco – Lille, 20.45

(Nogomet, Ligue 1)

Sa snagom Monaca imali smo se prilike uvjeriti u okršaju Lige prvaka, u kojemu je momčad iz Kneževine odigrala 2-2 protiv Dinama na Maksimiru. Sada će Monaco, inače vodeća momčad Ligue 1, dočekati Lille koji je peti na tablici. Jasno je da je domaćin favoritu, koji uz PSG, jedini ne zna za poraz u tekućoj kampanji.

Borussia D. – St. Pauli, 20.30

(Nogomet, Bundesliga)

Borussia Dortmund nije krenula najbolje u sezonu, i trenutno je na sedmom mjestu Bundeslige s deset bodova iz šest utakmica. Pritom je BVB zabilježio tri pobjede, remi i dva poraza, s tim da u posljednje tri utakmice ima dva poraza i jednu pobjedu. Međutim, danas bi BVB mogao do pobjede, budući da im na noge stiže St. Pauli koji je u ovom času 15. mjestu. Ovo će biti teška večer za gostujući sastav...

Alaves – Valladolid, 21.00

(Nogomet, La Liga)

Alaves je nakon devet odigranih kola španjolskog nogometnog prvenstva na 13. mjestu i do sada je sakupio deset bodova (tri pobjede, remi i pet poraza). Ali vjerojatno su u Alavesu jako optimistični uoči večerašnjeg dvoboja kada im na noge dolazi pretposljednji Valladolid. Gosti su nakon devet kola na pet bodova, a u posljednjih pet utakmica imaju četiri poraza i jedan remi. Stoga, domaći računaju na puni plijen u ovoj utakmici.

Monaco – Virtus Bologna, 19.00

(Košarka, Euroliga)

Monaco je u srijedu doživio težak poraz od Barcelone, momčad iz Kneževine je pretrpjela ujedno i prvi euroligaški poraz sezone. Ali sada se očekuje da se Monaco vrati na pobjednički kolosijek, budući da igra na svom parketu protiv Virtusa koji je očajno ušao u euro-sezonu i koji je jedini s tri poraza. Talijani su gubili od Efesa, Asvela i Žalgirisa i čvrsto drže dno tablice. Očekuje se visoka pobjeda Monaca.

Efes – Olympiacos, 19.30

(Košarka, Euroliga)

Efes hrvatskog trenera Tomice Mijatovića je u tri dosadašnja kola Eurolige pobijedio Virtus, pa onda izgubio od Fenerbahçea i Maccabija iz Tel Aviva. Večeras u Istanbul stiže Olympiacos koji igra sjajnu košarku i koji je za sada na skoru 2-1. Grci su doživjeli poraz od Fenera, pa onda pobijedili Žalgiris i Milano. Teško je prognozirati pobjednika ogleda, Olympiacos je u boljem ritmu, no Efes igra pred svojim navijačima, stoga bi ovo mogla biti utakmica na jednu loptu.

Crvena zvezda – Barcelona, 20.00

(Košarka, Euroliga)

Tko bi rekao da će nakon uvodna tri kola jedina neporažena momčad košarkaške Eurolige biti Crvena zvezda. Beograđani su do sada pobijedili Paris, Baskoniju i Fenerbahçe. Taj niz će, međutim, biti pod velikom ugrozom, budući da Srbi večeras ugošćuju Barcelonu za koji igra Kevin Punter, do ove sezone član Partizana, koji će nesumnjivo imati veliki motiv u Beogradu...

Asvel – Baskonia 20.30

(Košarka, Euroliga)

Francuski Asvel je u euroligašku sezonu krenuo s pobjedom i dva poraza, a sada će Francuzi ugostiti španjolsku Baskoniju. Španjolci su na omjeru 2-1, pobijedili su do sada Partizan i Real Madrid, a izgubili od Crvene zvezde. Što se rostera tiče, prednost ima Baskonia koja bi u tijesnoj utakmici mogla stići i do treće ovosezonske pobjede.

FMP – Cibona, 19.00

(Košarka, ABA liga)

Cibona je ponovno u velikim problemima. Klub je napustio američki trener Chris Thomas, otišao je i američki bek Anthony Barber, a osim toga ozlijeđen je i kapetan Krešimir Radovčić. To znači da Vukovi na gostovanju kod FMP-a neće imati niti jednog razigravača izuzev neiskusnog Borne Katanovića. FMP je osjetno bolji u ovom času i sve osim pobjede beogradskog sastava bilo bi veliko iznenađenje.


Tagovi

najavanajava danaGermania Sport kladionicakladioničarski dankladionica

Ostale Vijesti