Germania
Germania

Najava dana: Može li Roma stati na kraj velikom nizu družine Xabija Alonsa?

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 02.05.24. | 07:59

Evo što smo za danas izdvojili

Chelsea – Tottenham, 20.30

(Nogomet, Premier ligu)

Navijači Chelseaja svjedoče još jednoj razočaravajućoj sezoni u režiji svojeg kluba. Ogromna ulaganja u igrački kadar se nisu isplatila, a Plavci su van borbe za trofeje i europskih pozicija. Tottenham je, pak, u lovu na Ligu prvaka, ali teško će dohvatiti tu poziciju. Spursi su u prošlom kolu izgubili od Arsenala 2-3 i sada do kraja moraju skupljati bodove. U ovom londonskom derbiju mala prednost ide Spursima čisto jer su kroz sezonu bili bolji od Chelseaja.

Roma – Bayer, 21.00

(Nogomet, Europska liga)

Povijesna, bajkovita sezona Bayer Leverkusena traje i dalje. Družina Xabija Alonsa još čeka protivnika kojem će stisnuti ruku i priznati mu da je bio bolji, a ako je gledati iz te perspektive, onda je njemačka momčad favorit i u ovom susretu polufinala Europske lige u kojem dolazi u Rim na noge Romi. Preostaje za vidjeti mogu li Rimljani kreirati iznenađenje…

Marseille – Atalanta, 21.00

(Nogomet, Europska liga)

Marseille u posljednjih pet utakmica igra u promjenjivoj formi, francuski velikan je u spomenutom periodu zabilježio dvije pobjede, dva remija i poraz, a sada mu u goste na Velodrom dolazi Atalanta. Talijanska momčad nije briljirala tijekom cijele sezone, ali je trenutno u nizu od tri pobjede. U ovom ogledu mala prednost ipak ide Marseilleu, čisto na račun domaćeg terena.

Aston Villa – Olympiacos, 21.00

(Nogomet, Konferencijska liga)

Ako netko zna kako se osvajaju europski trofeji onda je to trener Aston Ville Unai Emery, i to će biti najveća snaga engleskog kluba u dvomeču protiv Olympiacosa. Villa je ogroman favorit u ovim utakmicama, a osobito večeras kada igra n svom Villa Parku pred svojim navijačima. Olympiacosu je jedina nada da održi kakav-takav rezultat u gostima pa da onda na domaćem terenu pokuša staviti Villu u nezgodnu poziciju.

Fiorentina – Club Brugge, 21.00

(Nogomet, Konferencijska liga)

Možda ne toliko kao Aston Villa, ali Fiorentina je i dalje osjetni favorit u nadmetanjima s Club Bruggeom u polufinalu Konferencijske lige. Belgijskom sastavu neće puno značiti niti sjajna forma koju drži u posljednje vrijeme, a pogled otkriva da je Club Brugge pobjeđivao u posljednjih sedam uzastopnih utakmica. Viole nisu u tako dobroj formi, ali i dalje su znatno kvalitetniji i skuplji sastav od svog večerašnjeg protivnika.

Olympiacos – Barcelona, 18.45

(Košarka, Euroliga)

Barcelona je nakon produžetka pobijedila u Pireju domaći Olympiacos 82-80 čime je katalonska momčad vratila prednost domaćeg parketa na svoju stranu. Sada se očekuje odgovor Olympiacosa koji mora slaviti u ovom ogledu pred svojim navijačima ako želi izbjeći eliminaciju. Očekuje se još jedna neizvjesna utakmica, na jednu loptu.

Maccabi Tel Aviv – Panathinaikos, 20.45

(Košarka, Euroliga)

Maccabi je kao domaćin u Beogradu pobijedio Panathinaikos 85-83 i tako poveo 2-1 u seriji koja se igra na tri pobjede. Sada izraelski klub ima priliku potvrditi pobjedu u Beogradu, ali sigurno da se očekuje odgovor i to žestok Panathinaikosa. Grci su jako puno uložili proteklog ljeta, i bilo bi veliko iznenađenje kada bi ispali već na ovoj stepenici euroligaškog doigravanja.

Cibona – Zabok, 18.00

(Košarka, Premijer liga)

Cibona u doigravanje za prvaka kreće protiv Zaboka. Iako je ovo naizgled lagan priča za Vukove, to će biti sve samo ne jednostavan prolazak dalje. Uostalom, to potvrđuju i posljednja dva međusobna ogleda u kojima je Zabok šokirao zagrebački klub. Jasno, Cibona je i dalje favorit, ali će se momčad Dine Repeše morati itekako potruditi za prolazak dalje.

Split – Dubrovnik, 19.00

(Košarka, Premijer liga)

Momčad Splita igra još jednu razočaravajuću sezonu koju može spasiti jedino naslov prvaka. Iako se u jednom času činilo kako je Slaven Rimac posložio momčad, Žuti su i dalje u promjenjivoj formi, ostali su i bez Kupa i bez ulaska u abaligaško doigravanje, pa je sada sav fokus na domaćem prvenstvu. Prva prepreka im je nezgodni Dubrovnik, ali ništa ne bi trebalo 'poremetiti' prolazak dalje Splićana.


Tagovi

najavanajava danaGermania Sport kladionicakladionicakladioničarski dan

Ostale Vijesti