Najava dana: Europski klasik, Ipswich lovi Premier ligu, finale kupa Argentine i puno košarke

Vrijeme Čitanja: 4min | uto. 30.04.24. | 07:59

Ovo su najzanimljivije utakmice dana.

Bayern - Real Madrid, 21.00

(Nogomet, Liga prvaka)

Finale prije finala, rekli bi mnogi. Šest naslova prvaka Europe u Münchenu dočekuje 14 naslova. Riječ je o dva ponajveća kluba svih vremena koji su k tome apsolutni rekorderi po broju trofeja u dvije nogometne velesile, Njemačkoj i Španjolskoj. Favorita praktički da i nema. Real Madrid bilježi uspješniju domaću sezonu, no Bayernu je Liga prvaka posljednja nada za 'spas' iste. U Ligi prvaka posljednji put susreli su se u polufinalu 2018., kada je dalje prošao Real Madrid, kao i u četvrtfinalu 2017., odnosno polufinalu 2014. Bayer za pobjedu nad Real Madridom ne zna 10 godina kada su Bavarci izbacili Kraljeve u polufinalu Lige prvaka 2011./12.

Coventry - Ipswich, 21.00

(Nogomet, Championship)

Ipswich nije slavio u posljednje četiri utakmice, no, unatoč tome, ima 90 bodova, isto koliko ima i drugi Leeds, ali s utakmicom manje. Dakle, Ipswich s današnjom pobjedom bježi Leedsu na +3 i u posljednjem kolu bit će im dovoljan i bod protiv pretposljednjeg Huddersfielda na domaćem terenu. Zapravo, Ipswich danas igra i bod, a deveti Coventry igra utakmicu za prestiž.

Estudiantes - Boca Juniors, 01.00

(Nogomet, argentinski Liga kup)

Nakon što je Velez Sarsfield izborio finale Kupa 1-0 pobjedom nad Argentinos Juniorsima, sada se na neutralnom terenu u Cordobi za drugo mjesto bore Estudiantes i Boca Juniors. Dva velikana argentinskog nogometa upisala su prošli tjedan poraze od brazilskih klubova u Copi Libertadores, no u Kupu za sada igraju odlično. Boca je u četvrtfinalu svladala najvećeg rivals River Plate, a Estudiantes s uvjerljivih 3-0 Barrancas Central.U zadnje četiri međusobne utakmice Estudiantes ima tri pobjede, a jedna utakmica završila je neriješeno.

Streymur - Klaksvík, 19.00

(Nogomet, ovčje otočna Premier liga)

Farski nogomet iz godine u godinu je sve bolji. Na sjeverozapadu Europe nogometom se više ne bave samo pastiri i maleri, već u lokalnoj ligi igra nekoliko profesionalnih klubova. Jedan od njih je aktualni prvak Klaksvík koji je prošle sezone osvojio četiri boda u grupi Konferencijske lige, no u novu sezonu ušao je polovično, s 12 bodova u prvih šest kola. Danas se ipak očekuje uvjerljiva pobjeda protiv 12. Streymura koji ima samo četiri osvojena boda.

Maccabi Tel Aviv - Panathinaikos, 19.00

(Košarka, Euroliga)

Nakon što je Maccabi napravio 'break' u prvoj utakmici u Ateni, PAO je uzvratio u drugoj s pobjedom od 16 poena razlike. Serija sada seli u Beograd u kojem je Maccabi nominalni domaćin, a imat će i simpatizere od strane Delija i Grobara koji su pobratimljeni s navijačima PAO-vih rivalskih klubova Olympiakosa i PAOK-a.U tekućoj sezoni Maccabi je slavio tri puta (jednom nakon produžetaka), a PAO samo jednom, prošli četvrtak.

Olympiacos - Barcelona, 20.30

(Košarka, Euroliga)

Vjerojatno najizjednačeniji par četvrtfinala. Iako je Barcelona slavila u obje utakmice redovnog dijela sezone, Olympiacos je iznenadio Blaugranu u prvoj utakmici doigravanja, no Barca je uzvratila u drugoj sa 77-69 pobjedom. Serija sada seli u Pirej u kojem Oly ima veliku priliku izbaciti Barcelonu koja i u prvenstvu igra promjenjivo, a prekjučer je sa 16 razlike izgubila od Andorre.

New York Knicks .- Philadelphia 76ers, 01.00

(Košarka, NBA liga)

Knicksi imaju prednost od 3-1 i tri meč lopte za plasman u polufinale Istoka, od čega dvije na domaćem parketu. Danas će pokušati iskoristiti prvu, nažalost bez našeg Bojana Bogdanovića koji se ozlijedio u nedjelju i upitan je do kraja doigravanja.No, i bez njega Knicksi bi trebali slaviti, posebno jer ove sezone sa Sixersima imaju omjer 6-2.

Cleveland Cavaliers - Orlando Magic, 02.00

(Košarka, NBA liga)

U ovoj vrlo izjednačenoj seriji omjer je 2-2 s time da su obje momčadi obranile prednost domaćih parketa i to obje uvjerljivo, s dvocifrenim razlikama. I u redovnom dijelu prvenstva omjer je bio 2-2, s time da su obje momčadi po jednom slavile u gostima. Cleveland danas ima blagu prednost zbog domaćeg parketa, no, objektivno, riječ je jednoj prilično neizvjesnoj utakmici.

Milwaukee Bucks - Indiana Pacers, 03.30

(Košarka, Premier liga)

Nakon što su svladali Buckse u drugoj utakmici igranoj u Milwaukeeju, Pacersi su obranili domaći parket i sada vode s velikih 3-1 u seriji. Pacersi su te tri pobjede ostvarili sa 120+ postignutih poena (jedna nakon produžetaka), što sugerira da se obrana Bucksa teško nosi s nepredvidljivim Pacersima. No, Bucksi imaju prednost domaćeg parketa i sve će učiniti ne bi li ostali aktivni u sezoni.

Alcaraz - Struff, 11.00

(Tenis, ATP Madrid)

Treći reket svijeta, Carrlos Alcazar na 'domaćem' terenu u Madridu lovi polufinale protiv 24. po ATP-u Nijemca Jeana-Lennarda Struffa. Ovo će ujedno biti i repriza prošlosezonskog finala ovog turnira. Ova dva tenisača susrela su se do sada tri puta. Alcaraz je na Roland Garrosu slavio s 3-0, u Wimbledonu s 3-2, a u finalu Madrida s 2-1 u setovima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

najava danakladionicakladioničarski dan

Ostale Vijesti