Foto: Germanijak
Foto: Germanijak

Najava dana: Dinamo u Puli, Osječani u Šibeniku, sjajni okršaji u Njemačkoj, uživancija u Serie A i Premier ligi

Vrijeme Čitanja: 5min | sub. 19.10.24. | 07:59

Provjerite što smo za danas pripremili...

Šibenik – Osijek, 16.00

(Nogomet, HNL)

U ovoj reprezentativnoj pauzi Šibenčani su ostali bez trenera, Mario Carević odnio je svoje talente u Turopolje, a na klupi ga je zamijenio klupski vojnik Marko Kartelo. Trebao je Toni Golem, ali Funcuti su mu poručili – nisi dobrodošao. Mnogi smatraju kako bi odlazak Carevića mogao biti veliki udarac na klupske ambicije, ali tek trebamo vidjeti što će to točno Kartelo promijeniti. S druge strane, Bijelo-plavi u drugoj rundi HNL-a moraju ostvariti puno bolje rezultate. Inače treći krug Coppitelli neće dočekati kao glavni trener. Očekujemo tvrdu utakmicu, s tim da je prednost, blaga, na strani – gostiju. Unazad pet utakmica Šibenčani imaju jednu pobjedu, dva remija i dva poraza, a Bijelo-plavi četiri pobjede i jedan remi. Možda se tu skriva ta naklonjenost pedantnih statističara prema Coppitellijevoj družini…

Istra 1961 – Dinamo, 18.30

(Nogomet, HNL)

Zeleno-žuti su za vrijeme reprezentativne pauze doveli dva nova igrača. Koji, gotovo pa sigurno, u ovom ogledu neće biti starteri, ali bi ovisno o kretanju rezultata mogli ući u igru. Bogdan ima veliko iskustvo Serie B, Bjelanović ga je neko vrijeme vrebao, dok je Poko dokazana vrijednost u europskom nogometnu. No, s njima ili bez njih, jasno je da je Dinamo favorit. Bjelica zna da je gostovanje u Puli uvijek neugodno, a iako na treninzima nije imao previše igrača budući da su mnogi bili sa svojim reprezentacijama, može ga veseliti što su oni koji su igrali za Vatrene – bili fenomenalni! Očekujemo pobjedu gostiju, sve drugo bilo bi iznenađenje.

Tottenham – West Ham, 13.30

(Nogomet, Premier liga)

Londonski derbi. Bolji nogomet i kadar – Tottenham, bolji navijači i kemija u momčadi – West Ham. Tottenham je nakon niza od četiri pobjede u prošlom kolu na gostovanju kod Galebova izgubio s 2-3, dok je West Ham nakon dva remija i dva poraza u posljednjoj utakmici na domaćem terenu svladao Ipswich s 4-1. U posljednjih 10 međusobnih ogleda smo u njih osam vidjeli da su obje momčadi minimalno jednom poentirale, što znači da je prolaznost GG zavidnih 80 posto. Posljednji put ove dvije momčadi sastale su se prije pola godine, a tada pobjednika nije bilo (1-1).

Newcastle – Brighton, 16.00

(Nogomet, Premier liga)

Utakmica u kojoj je sve otvoreno. Obje momčadi igraju otvoren, napadački nogomet, stoga ako se otvori jednima, lako drugi mogu stradati s nekoliko pogodaka. I obratno. U zadnje tri utakmice u domu Svraka vidjeli smo jedan remi i dva slavlja domaćina. No, Galebovi su u posljednjem kolu svladali Tottenham, stoga je jasno što žele izvući iz ovog ogleda – tri boda!

Bournemouth – Arsenal, 18.30

(Nogomet, Premier liga)

Španjolski sudar u Premier ligi. Jedan od mnogih. Iraola još uvijek nije pronašao zamjenu za Solankea. Evanilson je plaćen 37 milijuna eura, ali zasad ne isporučuje. Baš kao ni Unal. Sinisterra je dobar, pokazao se već sada kao veliko pojačanje, ali mora biti još konkretniji. Arsenal? Ha, što reći, a da to svi ne znaju? Kandidati za naslov, jedna od najboljih momčadi svijeta… Ako žele taj trofej koji im bježi već skoro 20 godina, ovakve utakmice moraju pobjeđivati. Dojam je nebitan, samo je ishod važan.

St. Etienne – Lens, 19.00

(Nogomet, Ligue 1)

AS Saint-Étienne je istinski velikan francuskog nogometa. Ogromna povijest, strastveni navijači… Ali i nogomet koji već godinama nije dobar. Sad su opet u Ligue 1, a i neka su, tu zaslužuju biti, ali Lens je u ovom trenutku miljama ispred njih. Doduše, gosti ove sezone nisu neki spektakl, skupili su četiri boda više od svojeg današnjeg protivnika, a posebno je upečatljivo da su u posljednjih pet utakmica ostvarili pet remija. Nekako nam 'miriši' da bi mogli vidjeti i šesti…

Juventus – Lazio, 20.45

(Nogomet, Serie A)

Bianconeri protiv Biancocelesta. Ako ste u ranim tridesetima, ove utakmice bile su vaš doručak, ručak i večera. Nacionalna dalekovidnica, 20.45 sati, nedjelja… I onda Buffon, Tudor, Thuram, Montero, Conte, Tacchinardi, Davids, Nedved, Maresca, Trezegeut i Del Piero na jednoj, a Peruzzi, Mihajlović, Stam, Nesta, Stanković, Diego Simenone, Mendieta, Castroman, De la Pena, Poborsky, Salas, Claudio Lopez, Crespo i Pippo Inzaghi na drugoj strani. Kakva vremena… U redu, takvih velemajstora u ovim momčadima više nema, ali nogomet koji ćemo gledati sigurno će biti uzbudljiv. Motta je majstor zanata, a da Baroni nije slučajno na čelu momčadi iz Rima vidi se po rezultatima. Ove dvije momčadi su nakon 7 kola bodovno izjednačene, s tim da je Juve treći samo zbog bolje gol-razlike.

Bayer Leverkusen – Eintracht Frankfurt, 15.30

(Nogomet, Bundesliga)

Neverlusen. OK, izgubili su od RB Leipziga krajem kolovoza, ali to je sada manje bitno. Xabijeve bebe su čudesne, ove godine opet pucaju na naslov, ali već sada su tri boda u minusu u odnosu na vodeći Bayern. I dva boda u minusu u odnosu na Eintracht koji im sada dolazi u goste. Ovo je sudar pete i treće momčadi Bundeslige. Što očekujemo? Golove, brz nogomet, visoki pressing. Ne znam, ali manje od barem tri pogotka na ovom ogledu bi nas prilično iznenadilo…

Bayern – Stuttgart, 18.30

(Nogomet, Bundesliga)

Kompany ne na klupi Bayerna upisao šest vezanih pobjeda, da bi onda krenuo 'crni niz' – prvo remi s Bayerom, potom poraz od Aston Ville, a u posljednjem kolu i remi s Eintracht Franfurtom. Ako i četvrtu utakmicu ne uspiju slaviti, zna se kako to tamo ide, odmah će Belgijac morati odgovarati na neka neugodna pitanja. No, realno gledajući, Bayern je kvalitetniji, što ne znači da Švabe ne mogu slaviti. Uostalom, imaju Undava, Lewelinga, Millota, Demirovića… Nije baš da nema tko zabiti. Očekujemo atraktivnu utakmicu, prepunu prilika, pogodaka i lijepih akcija.

Celta Vigo – Real Madrid, 21.00

(Nogomet, La Liga)

Nama je najbitnije hoće li igrati Luka ili ne. Iako, nakon ovih utakmica u dresu Vatrenih, možda ga Don Carlo malo odmori pa u igru uđe tek u nastavku. O tome tko je favorit ne moramo, svima je sve jasno. Uostalom, u posljednjih 10 međusobnih okršaja vidjeli smo – pazite sad – devet pobjeda Reala i jedan remi. Tu priča završava…


Tagovi

najavanajava danaGermania Sport kladionicakladionicakladioničarski dan

Ostale Vijesti