Martić srušila drugu nositeljicu za osminu finala Roland Garrosa

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 31.05.19. | 12:59

Sjajan meč Splićanke.

Odličan podvig napravila je hrvatska tenisačica Petra Martić. U šesnaestini finala prvog Grand Slam turnira sezone, Roland Garrosa, svladala je drugu nositeljicu Karolinu Pliskovu sa 6-3, 6-3 u manje od sat i pol vremena igre.

Splićanka, inače 31. nositeljica, igrala je odlično tijekom cijelog meča na glavnom terenu Phillipe Chatrier, iako je imala problema s prvim servisom koji je u konačnici stao na 68% ubačenih loptica. Međutim, nešto opreznija igra ju je gurnula prema osmini finala jer je – iako sa sedam winnera manje – imala dvostruko manje neprisiljenih grešaka od svoje suparnice.

ODIGRAJ Vekić - Bencic

Pri vodstvu Čehinje 3-2 u prvom setu, Martić je nanizala sa četiri gema oduzevši protivnici dvostruki break, dok je u drugom setu bilo puno više grešaka protivnice, koja se odlučila za riskantniju igru. Donekle joj se to isplatilo jer je 28-godišnjoj Petri u dva navrata uzimala servis. Međutim, sama ga je izgubila jednom više, a odličan poen vidjeli smo na servisu hrvatske uzdanice prije nego je došla do meč lopte kada je na mreži uspjela iščupati poen odličnom reakcijom.

Martić u osmini finala čeka bolju iz susreta Kundermetove i Kanepi.

Druga hrvatska predstavnica, Donna Vekić kasnije poslijepodne igra protiv Belinde Bencic.

Pošto je Pliškova ispala, a prije nje i povrijeđene Angelique Kerber i i Kiki Bertens, dok je Petra Kvitova odustala od sudjelovanja na RG-u, više nema prijetnji za Naomi Osaku, to jest njeno prvo mjesto na WTA listi koje će zadržati i po završetku pariškog Grand Slama.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Roland GarrosKarolina PliškovaPetra Martić

Ostale Vijesti