Marin nakon pobjede: Prošao mi je kroz glavu Del Potro iz Zagreba

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 23.11.18. | 21:12

Hrvatska je jednom rukom uhvatila 'salataru'.

Hrvatska je došla nadomak naslovu pobjednika Davis Cupa. Nakon Borne Ćorića koji je pobjedom nad Jeremyem Chardyem donio vodstvo Hrvatskoj, Marin Čilić povećao je prednost na 2-0 svladavši Jo-Wilfrieda Tsongu u tri seta. Izabranicima Željka Krajana sada je potreban samo bod iz preostala tri potencijalna susreta kako bi došli do druge 'salatare' u svojim vitrinama, tj. prvom naslovu nakon 2005. godine osiguranog u Bratislavi s Ivanom Ljubičićem i Marijem Ančićem u glavnim ulogama.

> Borna objasnio razloge za medicinski time-out: Ispričavam se što nije bio zanimljiviji meč

Izrazito zadovoljan bio je Čilić nakon uvjerljive pobjede nad 33-godišnjim Francuzom.

„Velika pobjeda za sve nas. U prvom setu odigrao sam fantastično. Bio je to moj najbolji tenis. U drugom je bilo puno teže, ali sam uspio stići do 2:0, a onda se i Jo ozlijedio u trećem. No uspio sam završiti započet posao i pobijediti“, izjavio je Međugorac pa nastavio: „Ćorić mi je startnom pobjedom skinuo mali pritisak s leđa. S druge strane, Tsonga je sjajan igrač i pokazao je u dva i po seta svoju kvalitetu. No ja sam držao visoku razinu i to je bio jedan od mojih najboljih mečeva u posljednje vrijeme. U finišu sam uspio završiti posao i pobijediti. Servis me je služio odlično. Igrao sam jako dobro u polju, radio pritisak i stvarao poene. Nije bilo jednostavno držati to cijelo vrijeme, ali uspio sam“.

Otkrio je čega se prisjetio u trenucima kada je, ozljedama načeti, Tsonga zatražio medicinski time-out.

„Prošao mi je kroz glavu Del Potro iz Zagreba, jer se i on tada slično ponašao kao sada Tsonga. Međutim, ostao sam fokusiran i razbijao njegov ritam“, izjavio je Marin, šeretski prokomentiravši Tsongine male ispade zbog glasnih hrvatskih navijača i Marinove duge pripreme za servis: „Tko gubi, ima se pravo ljutiti“.

Svi su svjesni da je Hrvatska došla na koračić od konačne pobjede kojom bi se upisala u povijest tenisa kao posljednji osvajač Davis Cupa u ovakvom formatu natjecanja.

„Imamo veliku prednost i samo nas korak dijeli od naslova. Međutim, maksimalno smo fokusirani i idemo po tu treću pobjedu“, zaključio je 30-godišnji hrvatski tenisač.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Marin ČilićDavis Cuphrvatska davis cup reprezentacijafrancuska davis cup reprezentacijaJo-Wilfried Tsonga

Ostale Vijesti