Marcose, lisico stara! Baghdatis s 34 uzastopne pobjede srušio Davis Cup rekord velikog Björna Borga

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 03.03.16. | 15:24

No, koliko god ovaj podatak zvučao nevjerojatno, postoji jedan veliki 'catch'.

Ciparski tenisač Marcos Baghdatis, poznatiji u ovim krajevima kao hrvatski zet, muž bivše hrvatske tenisačice Karoline Šprem, postavio je nevjerojatan rekord u Davis Cupu skinuvši s trona velikog Björna Borga.

Ovog je tjedna u Tallinnu na pameti imao samo jedno, srušiti rekord čudesnog Šveđanina po broju uzastopnih pobjeda u Davis Cupu. S obzirom na to kako je igrao protiv izabranika Andore, to mu nije bio preveliki zalogaj.

Danas je savladao 35-godišnjeg Jean-Baptistea Poux-Gautiera, nepostavljenog na ATP listi (ranking karijere iz 2002. kada je bio 1097. igrač svijeta), a to mu je ujedno bila 34 uzastopna pobjeda u Davis Cupu, a nezaustavljiva serija krenula je još 2003. godine, samo par dana prije njegovog 18 rođendana.

No, koliko god ovaj podatak zvučao nevjerojatno, postoji jedan veliki 'catch'. Baghdatis je sa slabašnim Ciprom putovao po teniski egzotičnim destinacijama, a ništa teže mu nije bilo ni na domaćim terenima. Igrao je samo po Davis Cup grupi II i III pa stoga, ruku na srce, ni ne čudi ovaj rekord.

Baghdatis je vodio Cipar u 25 duela, a ukupno je nastupio protiv 17 zemalja: Litve, Azerbajdžana, Latvije, Estonije, Andore, Turske, Tunisa, Irske, Armenije, Bugarske, Egipta, Finske, Slovenije, Portugala, Maroka, Benina i Islanda.

Gledajući njegove protivnike u te 34 pobjede u Davis Cupu, valja istaknuti tek poznatije Nieminena, Kavčića i Jazirija.

Ipak, rekord je rekord, Borg je pao, htio on to priznati ili ne...

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Bjorn BorgDavis CupMarcos Baghdatis

Ostale Vijesti