Lučić-Baroni u Antwerpenu upisala već četvrti poraz ove godine

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 11.02.15. | 15:38

Hrvatska tenisačica Mirjana Lučić-Baroni nije uspjela proći u drugo kolo WTA turnira u belgijskom Antwerpenu.

Bolja od 56. igračice svijeta bila je osma nositeljica, Čehinja Karolina Pliškova sa 6:4 i 7:6(5) za sat i 18 minuta igre. Nije dobro Lučić-Baroni otvorila susret. Izgubila je dva uzastopna servisa i Pliškova je rano povela 4:0. Pri rezultatu 4:1, uspjela se 32-godišnja hrvatska 'suknjica' vratiti, ali samo jednim breakom, 4:2, ali više od toga nije išlo. Čehinja do kraja dionice nije ispuštala svoj servis i prvi set je osvojila sa 6:4.

Niti nastavak nije dobro počeo za 'Mikicu'. Slično kao i u prvom setu, Lučić-Baroni nije uspjela zadržati svoj servis i gubila je 0:2. Zaostatak je vukla do osmog gema kada se 22. igračici svijeta osvetila za izgubljeni break i set je otišao u 13. igru.

Ali i treći put zaredom, Lučić-Baroni već na startu gubi svoj servis. Ali srećom gubi i Pliškova i izjednačava na 1:1. Čehinja je još jednom izgubila svoj servis i Lučić-Baroni je povela 4:2, no prednost nije uspjela sačuvati. S dva mini-breaka Pliškova je odjurila do 7:5 i meč privela kraju.

Osmopostavljena Pliškova će u osmini finala igrati protiv Njemice Annike Beck koja je sa 6:3, 6:1 bila bolja od Talijanke Karin Knapp.

Dodajmo da je ovo Lučić-Baroni bio četvrti poraz u petom meču ove godine.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 


Tagovi

WTAWTA AntwerpMirjana Lučić-BaroniKarolina Pliškova

Ostale Vijesti