Lučić-Baroni izgubila maraton od Pliškove

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 28.09.15. | 15:10

Hrvatska tenisačica Mirjana Lučić Baroni nije uspjela proći drugo kolo velikog WTA turnira u kineskom Wuhanu.

Nakon uvjerljivog starta protiv Samanthe Stosur, 'Mikica' je u drugom kolu u tri neizvjesna seta izgubila od osme nositeljice i 12. tenisačice svijeta, Čehinje Karoline Pliškove sa 7:6(4), 5:7 i 7:6(5) nakon gotovo dva i pol sata igre.

Lučić-Baroni je loše krenula u susret, izgubivši servis odmah na početku meča, a nakon što je u desetom gemu na svom servisu kiksala i Pliškova, prvi set je odlučen u tie-breaku, u kojem je uspješnija bila češka predstavnica sa 7:4.

U drugom setu je Lučić-Baroni uzela servis protivnici u sedmom gemu za vodstvo 4:3, ali nije ga dugo zadržala. Već u desetom gemu je sama ispustila svoj servis, no u idućem gemu je ponovno vratila prednost, breakom za 6:5 i uzela je set sa 7:5.

U odlučujućem trećem setu su obje tenisačice po jednom gubile svoj servis, Lučić-Baroni kada je servirala za meč nakon vodstva 5:4. Nakon toga je hrvatska igračica kod rezultata 6:6 spašavala dvije meč lopte, a prolazu dalje je morala odlučivati 13. igra. Hrvatska veteranka i 84. igračica svijeta je vodila 5:3, ali je uspješnija ipak bila Pliškova, nanizavši četiri uzastopna poena za 7:5.

Ovo je bio njihov pet susret i treća pobjeda Pliškove.

Wuhan Open, 2. kolo:

Lučić-Baroni - Pliškova 6:7(4), 7:5, 6:7(5)

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

WTA WuhanWTAKarolina PliškovaMirjana Lučić-Baroni

Ostale Vijesti