Legenda HNL-a ostavila veliki trag u Dinamu i Rijeci, a danas zarađuje kao vozač

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 01.04.17. | 11:52

Dumitru Mitu (42) legenda je HNL-a, igrač koji je veliki trag ostavio u Osijeku, Dinamu i Rijeci. Ulovili smo ga jučer u rodnoj Rumunjskoj, i to na poslu.

Radim kao vozač u firmi svog prijatelja. Vozim sve što treba, ponekad i hitnu službu na utakmicama jednog ženskog kluba“, rekao nam je Mitu te otkrio da još nije objesio kopačke o klin:

Taman sam mislio prestati igrati, ali onda me nazvao prijatelj i zamolio da njegov četvrtoligaški klub spasim od ispadanja. Evo, baš sam za vikend odigrao prvu utakmicu, pobijedili smo s 3:0, a ja sam zabio gol i jednom asistirao“.

Inače, Mitu je do prije dvije godine igrao u drugoj ligi, bio je igrač i trener Soimii Pancote. No nije želio nastaviti baviti se trenerskim poslom.

Ma nisam vam ja za to, nisam tip koji će drugima nametati stegu i disciplinu“, kaže Mitu.

Tijekom karijere Mitua su trenirali odlični treneri poput Ćire Blaževića, Stanka Mršića, Josipa Kuže, Nikole Jurčevića, a kada smo ga pitali koji mu je bio najbolji, kao iz topa je odgovorio:

Pa kakvo je to pitanje, bez ikakve dvojbe Ćiro Blažević. Ma on je za mene najbolji trener svijeta, vratio me u život 2002. u Osijeku, dok sam bio na dnu, takoreći ispod zemlje... Rekao mi je onim svojim motivirajućim glasom da sam najbolji nogometaš, a ja sam nakon toga poletio“, otkrio je Mitu koji je u Hrvatskoj igrao 10 sezona te u 307 utakmica postigao 60 pogodaka.

Dumitru iz Rumunjske prati napetu borbu koja se ove sezone odvija u HNL-u, kome daje prednost, Dinamu ili Rijeci, što kaže njegov još jedan bivši klub Osijek, pročitajte u nastavku teksta OVDJE.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Dumitru Mitu

Ostale Vijesti