Konjuh iznenadila Mladenović u Tokiju, Lučić-Baroni predala

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 22.09.15. | 15:40

Na velikom i jakom WTA turniru u Tokiju, hrvatske tenisačice su ostvarile polovičan uspjeh.

Ana Konjuh je prošla u drugo kolo, dok se od turnira već na startu predajom u drugom setu oprostila Mirjana Lučić-Baroni.

17-godišnja Konjuh je nakon uspješno odrađenih kvalifikacija, u prvom kolu glavnog ždrijeba turnira iznenadila 28. tenisačicu svijeta, Francuskinju Kristinu Mladenović sa 6:0, 3:6 i 6:3. Bio je to njihov prvi susret na WTA Touru. Sljedeća suparnica mladoj hrvatskoj igračici u osmini finala bit će prva nositeljica i šesta na svijetu, Dankinja Caroline Wozniacki. To će biti njihov drugi dvoboj i Konjuh će tražiti prvu pobjedu.

Svoj meč prvog kola na istom turniru predala je Lučić-Baroni zbog ozljede desnog ramena. Slovakinja Dominika Cibulkova je uzela prvi set sa 6:4, iako je Lučić-Baroni breakom povela 2:0, ali se Cibulkova s četiri gema zaredom vratila. Nakon što je povela 1:0 u drugom, hrvatska tenisačica je odlučila predati susret zbog bolova u ramenu, zbog kojih je morala zatražiti i liječničku pomoć.

Dodajmo da uspješan početak u glavnom ždrijebu kineskog Guangzhoua nije imala pak Petra Martić. Prošla je kvalifikacije, a potom je već na startu imala pretešku prepreku - drugu tenisačicu svijeta, Rumunjku Simonu Halep, koja je slavila sa 6:4 i 6:2.

Martić je u prvom setu dvaput oduzimala servis rumunjskoj predstavnici, ali je i triput gubila svoj, a u drugom je Halep lakoćom slomila otpor hrvatske tenisačice.

WTA Tokio, 1. kolo:

Konjuh - Mladenović 6:0, 3:6, 6:3
Lučić-Baroni - Cibulkova 4:6, 0:1 predaja

WTA Guangzhou, 1. kolo:

Halep - Martić 6:4, 6:2

 (Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

TenisPetra MartićSimona HalepDominika CibulkovaMirjana Lučić-BaroniKristina MladenovicWTA TokioWTAAna Konjuh

Ostale Vijesti