Jana Fett u drami ispustila meč loptu i ostala bez finala Tokija

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 16.09.17. | 15:33

Hrvatska tenisačica nije uspjela izboriti plasman u finale WTA turnira u Tokiju.

Jana Fett ipak neće igrati u završnici turnira u Tokiju. 20-godišnju hrvatsku tenisačicu je u polufinalu zaustavila dvije godine starija suparnica i domaća kvalifikantica, 171. na WTA ljestvici, Miyu Kato u tri seta. Japanka je slavila sa 6:4, 6:7(1) i 4:6 nakon gotovo tri sata igre.

Dramatičan je ovo bio meč polufinala u kojem je Fett, koja je također glavni turnir izborila kroz kvalifikacije, imala meč loptu u drugom setu, a protivnici je ukupno sedam puta oduzela servis u meču. Svoj je izgubila isto toliko puta i ostala je 'kratkih rukava' te bez najboljeg rezultata karijere.

U prvom setu su obje krenule sa po dva izgubljena svoja servisa, a onda je u devetom gemu, naša tenisačica uzela novi break i odservirala za osvajanje prvog seta sa 6:4. U drugom smo vidjeli novu kišu breakova u kojoj je ponovno bolja bila Fett, stigavši do prednosti od 6:5 i servisa za pobjedu. Imala je naša igračica i meč loptu, ali domaća predstavnica se izvukla, uzela servis i odvela set u tie-break, kojeg je uvjerljivo osvojila sa 7:1.

Fett je odlično krenula u odlučujućoj trećoj dionici, oduzela je servis protivnici i stigla do prednosti od 3:0. To nije uspjela zadržati i brzo gubi svoja dva servisa te je susret bio riješen.

Ovo je bio njihov prvi susret te drugo polufinale karijere za Fett, nakon poluzavršnice turnira u Hobartu u siječnju.

WTA Tokio, polufinale:

Fett - Kato 6:4, 6:7(1), 4:6

(Foto: Action Images)


Tagovi

WTA TokioWTAJana Fett

Ostale Vijesti