I zadnji Hrvat se oprostio od Miamija: Poraz Draganje u paru

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 01.04.15. | 12:40

Hrvat Marin Draganja i njegov finski kolega Henri Kontinen, nisu uspjeli izboriti polufinale velikog ATP turnira iz Masters serije 1000 koji se igra u Miamiju.

Hrvatsko-finsku kombinaciju je u četvrtfinalu zaustavila kanadsko-američka kombinacija, Vasek Pospisil i Jack Sock, koji su slavili sa 6:4, 6:7 (4), 10:5.

Nakon što su u prvom setu protiv osvajača Wimbledona propustili svih šest break lopti, bilo je jasno da će Draganja i Kontinen teško osvojiti prvu dionicu. U drugom setu su se vratili u tie-breaku, ali je odlučujuća dionica koja se igra do deset poena ipak pripala protivnicima.

Držali su se Draganja i Kontinen do rezultata 5:5 ali su ubrzo izgubili servis te do kraja još dvaput, čime je prekinut lijep niz hrvatskog i finskog tenisača.

Draganja i Kontinen nisu znali za poraz od prvog kola Australian Opena nakon čega su ubilježili deset pobjeda i osvojili naslove u Zagrebu i Marseilleu.

Dodajmo da je u pojedinačnoj konkurenciji u Miamiju četvrtfinale izborio srbijanski tenisač Novak Đoković, koji je sa 6:7 (3), 7:5, 6:0 pobijedio Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova nakon velikog preokreta.

Amerikanac John Isner je u trosatnom maratonu u tri tie-breaka sa 6:7 (3), 7:6 (6), 7:6 (5) izbacio Miloša Raonića i izborio okršaj s Japancem Keiom Nishikorijem, koji je u osmini finala svladao Ćorićevog krvnika Davida Goffina. Andy Murray je sa 6:4, 3:6, 6:3 pobijedio Kevina Andersona. Gael Monfils je predao Tomašu Berdychu kod vodstva Čeha 6:3 i 3:2, Adrian Mannarino je nakon izbacivanja Wawrinke, izgubio od Austrijanca Dominica Thiema sa 6:7 (5), 6:4, 5:7, dok je Juan Monaco sa 6:3 i 6:3 bio bolji od Fernanda Verdasca. David Ferrer je sa 7:6 (5), 6:0 pobijedio Gillesa Simona.

Kod tenisačica, Španjolka Carla Suarez Navarro je sa 0:6, 6:1 i 7:5 nadigrala bivšu trostruku pobjednicu Miamija, Amerikanu Venus Williams i osigurala polufinale. Tamo je čeka Njemica Andrea Petkovic koja je sa 6:4, 6:2 svladala Čehinju Karolinu Pliškovu.

Za drugo polufinale borit će se Serena Williams i Sabine Lisicki te Simona Halep i Sloane Stephens.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

TenisATP MiamiATPHenri KontinenMarin Draganja

Ostale Vijesti