I Karlović se oprostio od Indian Wellsa, Hrvatska ostala bez predstavnika

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 16.03.15. | 09:18

Hrvatski tenis više nema predstavnika u pojedinačnoj konkurenciji na turniru u američkom Indian Wellsu.

Nakon oproštaja Marina Čilića, Ivana Dodiga i Borne Ćorića u muškoj te Mirjane Lučić-Baroni i Donne Vekić u ženskoj konkurenciji, od turnira iz Masters serije 1000 oprostio se i naš posljednji predstavnik, Ivo Karlović. 'Div sa Šalate' je nakon što je bio slobodan u prvom kolu, u drugom kolu izgubio od Amerikanca Stevea Johnsona sa 6:3 i 7:6(5).

Johnson je imao samo jednu break loptu u cijelom susretu i to već u drugom gemu, na prvom servisu Karlovića. Kako su obojica čuvala svoje servise, više nije bilo prilika za oduzimanje servisa, pa je tako drugi set otišao u 'tie-break'.

U 13. igri uspješniji je bio Johnson, koji je samo jednom izgubio svoj servis, a 21. nositelj Indian Wellsa dvaput i Amerikanac je sa 7:5 u 'tie-breaku' drugog seta, nakon ukupno sat i 16 minuta igre, osigurao prolaz u treće kolo.

Karloviću za pobjedu nije bilo dovoljno 18 as servisa te tako nije uspio četvrti put u karijeri proći u treće kolo američkog turnira.

Johnsonu će protivnik u trećem kolu biti Čeh Tomaš Berdych, koji je svladao Ukrajinca Sergija Stahovskog sa 6:1 i 6:4.

Dodajmo da je u drugom kolu ispao i sedmi nositelj, Švicarac Stanislav Wawrinka, koji je sa 6:3, 3:6 i 6:3 izgubio od Nizozemca Robina Haasea.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Steve JohnsonTenisATPATP Indian WellsIvo Karlović

Ostale Vijesti