Hrvatski sudar u igri parova pripao Draganji, neuigrani Dodig i Ćorić ostali bez drugog kola

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 03.02.15. | 18:44

Drugi je ovo poraz Borne Ćorića na ovotjednom PBZ Zagreb Indoorsu, nakon što je jučer ispao u prvom kolu protiv bivšeg osvajača Zagreba Sergiya Stakhovskog.

Meč u kojem Hrvatska nije mogla ostati bez predstavnika u drugom kolu PBZ Zagreb Indoorsa. Mala dvorana Doma sportova okupila je sve teniske zaljubljenike koji su u jednom trenu mogli u akciji vidjeti čak tri naša predstavnika. Borna Ćorić Ivan Dodig nisu uspjeli slomiti otpor trećeg domaćeg igrača Marina Draganje koji je u kombinaciji s Fincem Henrijem Kontinenom slavio u dva seta sa 6:3, 6:4.

Odluka prvog set pala je odmah na početku. Draganja i Kontinen uspješno otvaraju meč svojim servisom, da bi već u narednom domaći dvojac pao s tek jednim osvojenim poenom na servisu. Do kraja seta igralo se gem za gemom i nije bilo previše pomoći hrvatskom paru.

Ipak, drugi set je ponudio mnogo bolju igru Ivana Dodiga i Borne Ćorića koji su tijekom cijelog meča izgledali vrlo neuigrano. Odlučujući poen četvrtog gema odlazi na stranu hrvatskog para, ali brejk prednosti nije dugo trajao. Do kraja su Ćorić i Dodig izgubili po servis i time okončali svoj nastup u igri parova nakon točno sat vremena igre.

Treba spomenuti kako je odličan susret odigrao njihov današnji 'krvnik' Marin Draganja koji djeluje izvrsno na terenu s 22-godišnjim Fincem, a u idućem ih kolu očekuju Gilles Müller i Igor Sijsling, luksemburško-nizozemska kombinacija koja je jučer izbacila još jedan hrvatski par Nikolu Mektića i Matu Delića.

Osim ovog meča, ranije danas svoj su prolaz u drugo kolo igre parova osigurali Martin Emerich i Andreas Siljestrom, a bolji su bili od Litvanca Ricardasa Barankisa i Francuza Adriana Mannarina sa 7:6, 6:2.

Spomenimo i kako je nakon susreta Goran Ivanišević uručio mladom Borni Ćorić trofej ATP-a kao nagradu za njegovu prvu godinu u kojoj je završio unutar 100 najboljih igrača svijeta. Prvi i posljednji ulazak u to društvo u njegovoj karijeri, nadamo se...

PBZ Zagreb Indoors, igra parova, 1. kolo:

Emmerich/Siljestrom – Berankis/Mannarino 7:6(4), 6:2
Ćorić/Dodig – Draganja/Kontinen 3:6, 4:6

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Ivan DodigBorna ĆorićPBZ Zagreb IndoorsMarin Draganja

Ostale Vijesti