Hrvatska na korak do naslova – Čilić „počistio“ Tsongu za drugi bod

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 23.11.18. | 19:25

Hrvatska ima 2-0 u finalu Davis Cupa nakon prvog dana.

Hrvatska Davis Cup reprezentacija došla je do drugog boda u finalu koje se igra u Lilleu. Nakon pobjede Borne Ćorića protiv Jeremya Chardya, Marin Čilić je fantastičnom partijom slavio sa 3-0 u setovima protiv Jo-Wilfrieda Tsonge. Nakon malo više od 2 sata igre, hrvatski reket broj 1 slavio je sa 6-3, 7-5, 6-4.

Maestralan prvi set odigrao je sedmi igrač svijeta u kojem je 'štekao' samo prvi servis (48% ubačenog prvog servisa). Međutim, koliko je Marin bio dobar unatoč lošem prvom servisu govori podatak da je na svom servis gemu dopustio jedan jedini poen francuskom rekonvalescentu. Čilić je do breaka došao pri vodstvu 3-2, da bi potom – nakon propuštene set lopte na Tsongin servis – mirno odservirao za 6-3 u prvom setu.

Drugi set je donio nešto izjednačeniju igru uz dvije break prilike francuskog tenisača, ali Čilić u ključnom trenutku seta, pri rezultatu 5-5 dolazi do breaka i ponovno bez izgubljenog poena odservirao je za 7-5 i veliku prednost od 2-0 u setovima.

Treći set bio je gotovo preslika prethodna dva. Čilić je mirno čekao greške 33-godišnjeg Francuza i gradio je poene koje je finiširao odličnim forehandom. Dočekao je Marin suparnikovu grešku kod rezultata 2-2 kada je prvo obranio dvije break prilike na svoj servis, da bi potom odmah 'breakao' Tsongu za velikih 4-2 i priliku za pobjedu.

Tsonga je u tom trenutku zatražio medicinski time out te je nakon povratka bilo vidljivo da se muči s kretnjama na terenu. Marin je došao do 5-4 i servisa za meč kojega je Tsonga otvorio s dva poena na svoj račun odličnim kratkim loptama. Međutim, 30-godišnji Međugorac ponovno s dva as servisa i sigurnom igrom dolazi do meč lopte koju realizira odličnim smashom.

Hrvatska nakon prva dva dana ima veliko vodstvo od 2-0, a Mate Pavić i Ivan Dodig u igri parova već mogu donijeti i konačnu pobjedu i drugu 'salataru' u hrvatskim vitrinama.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Davis Cuphrvatska davis cup reprezentacijaMarin ČilićJo-Wilfried Tsonga

Ostale Vijesti