Hrvatska lovi drugi bod u Bogoti: Bili smo bliži vodstvu 2:0

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 16.09.17. | 09:04

Rezultat nakon prvog dana kvalifikacijskog susreta za Svjetsku skupinu Davis Cupa u Bogoti između Kolumbije i Hrvatske je izjednačen, 1:1.

Danas je na rasporedu dvoboj parova, za koji je izbornik naše reprezentacije prijavio uigranu hrvatsku kombinaciju Nikolu Mektića i Franka Škugora, no ostaje za vidjeti hoće li doći do promjene, budući da je Škugor jučer uskočio umjesto ozlijeđenog Viktora Galovića i odigrao pet setova.

> Tečajevi na meč Cabal/Falla - Mektić/Škugor 1 (2,19), 2 (1,60)

Škugor je sa 6:4, 4:6, 5:7, 6:4 i 6:2 izgubio od Santiaga Giralda nakon gotovo četiri sata igre i domaćini su stigli do izjednačenja. Podsjetimo, Marin Čilić je u prvom meču dana bez problema svladao Alejandra Gonzaleza sa 6:1, 6:4 i 6:1 te je tako rezultat nakon prvog dana izjednačen, 1:1.

Bilo je zbilja kontrolirano. Konstantno sam držao pritisak i dosta sam zadovoljan servisom. Nije bilo baš rutinski jer je bilo dosta situacija gdje sam morao biti potpuno fokusiran jer ipak je ovo meč Davis Cupa, a Gonzalez je imao svoje navijače, tako da sam morao biti potpuno koncentriran tijekom cijelog meča“, rekao je nakon pobjede Čilić, priopćili su iz Hrvatskog teniskog saveza.

> Čilić lako pobijedio Gonzaleza i donio prvi bod Hrvatskoj

Prvi hrvatski reket stigao je do 23. pojedinačne pobjede za reprezentaciju i dostigao dosadašnjeg rekordera Ivana Ljubičića.

Za mene je rekord prilično nebitan. Najvažnije je da ekipa pobjeđuje i da imamo odlične rezultate. Iz godine u godinu se držimo u Svjetskoj skupini, iako se dosta igrača promijenilo. Zato sam presretan što sam dio ove priče i ove ekipe. Prošle godine smo dosegnuli vrhunski rezultat došavši do finala i nadamo se da u narednih nekoliko godina možemo ponovno doći do takve prilike i podići trofej“, istaknuo je Čilić.

Nakon njega, na teren u Bogoti izašao je Franko Škugor, koji je uskočio umjesto debitanta Viktora Galovića, koji je odustao od nastupa zbog bolova u leđima. Protiv domaćeg Giralda je igrao pet setova i nakon što je u četiri od pet setova izgubio servis na samom početku, morao je prepustiti bod Kolumbiji.

Možda je presudilo što sam fizički pao sredinom četvrtog seta. Malo su se i uvjeti promijenili, krajem trećeg seta postalo je sporije zbog kišice i nisam imao toliko 'besplatnih' poena servisom. Više se igralo i on je to bolje iskoristio“.

Nije imao niti naklonost publike, koja je često fućkala za vrijeme njegovog servisa.

Publika je u nekim situacijama nekorektno reagirala, ali mislim da to nije njena krivica. Sudac u stolcu i vrhovni sudac nisu napravili ništa tijekom svih pet setova. Dobio sam samo jedno ponavljanje prvog servisa, a postojalo je mnogo situacija u kojima su morali reagirati.“

Izbornik Željko Krajan rezimirao je nastup hrvatske reprezentacije nakon prvog dana.

Bili smo bliži vodstvu 2:0. Franko je u jednom trenutku, rekao bih, imao meč u svojim rukama, ali je pao fizički. S tim mu je pao i servis koji mu je oružje. Vratio je Giralda u igru. Marin je pokazao razliku u kvaliteti. Nije odigrao meč na najvišem nivou, ali dovoljno dobar da rezultat bude ovakav“.

Danas je s početkom u 17 sati na rasporedu meč parova, za koji su prijavljeni Nikola Mektić i Franko Škugor sa naše strane, a za domaćine Juan Sebastian Cabal i Alejandro Falla.

(Foto: HTS/Igor Rajković)


Tagovi

kolumbijska davis cup reprezentacijaDavis Cuphrvatska davis cup reprezentacijaŽeljko KrajanFranko ŠkugorMarin Čilić

Ostale Vijesti