Hrvat u finalu PBZ Zagreb Indoorsa: Marin Draganja s Fincem Kontinenom osigurao veliku završnicu igre parova

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 06.02.15. | 20:23

Hrvatski tenisač Marin Draganja i Finac Henri Kontinen finalisti su igre parova na PBZ Zagreb Indoorsu. U polufinalnom su susretu sa 7:6, 6:4 svladali Sergeja Stakhovskog i Viktora Troickog.

Ukrajinsko-srpska kombinacija Sergej Stakhovski i Viktor Troicki držala je ritam sve do trinaeste igre prvog seta kada bez ispaljenog metka odlaze na predah sa setom zaostatka. Jednako je bilo i u drugoj dionici meča, a odluka pada pri rezultatu 4:4 kada Marin Draganja i Henri Kontinen rade prvi break. Zadnji servis gem pripao je Kontinenu koji bez problema s četiri uzastopna poena osigurava hrvatsko-finskoj kombinaciji veliko finale 7:6, 6:4.

Posljednji meč igre parova na ovogodišnje PBZ Zagreb Indoorsu na rasporedu je u nedjelju protiv Francuza Martina i Indijca Raje koji su ranije danas izbacili četvrte nositelje Bjeloruse Betova i Buryja sa 3:6, 6:1, 10:6.

Na konferenciji za novinare naš Marin Draganja nije skrivao zadovoljstvo današnjom izvedbom.

„Presretni smo što se nalazimo u finalu. Moram priznati kako sam htio izaći sa zastavom da se vidi da sam i ja tu, jer pisalo se kako Hrvatska više nema svog igrača na turniru“, poručio je Splićanin.

Veliko finale igre parova na rasporedu je u nedjelju, što je dodatan razlog za slavlje našeg tenisača.

„Imamo dan odmora i to nas veseli. Iskoristit ću predah kako bi mu pokazao grad, a malo ćemo se i zabaviti“.

Svojim protivnicima nisu pružili ni šansu, a maestralno su odigrali odlučujući gem prvog seta kada su Stakhovskog i Troickog ostavili na nuli.

„Odigrali smo odlično taktički. Znali smo kako je Stakhovski dosta slabiji na mreži u odnosu na Viktora, a tu je bilo ključno u tie-breaku prvog seta. Pred nama je finale protiv para kojeg nismo očekivali ovako daleko. Vjerovali smo kako će tu biti neka druga imena, ali očito je kako su oni bili najbolji u gornjem dijelu ždrijeba“, poručio je Draganja.

Neizostavno pitanje na konferenciji za novinare bilo je ono o susretu Davis kupa protiv Srbije.

„Bit ću sretan ako će me izbornik zvati za susret protiv Srbije. Što se tiče naše postave za taj meč, imali smo nedavno sastanak nakon kojeg ni ja nisam znao na čemu smo“, zaključio je finalist Zagreba.

ATP Zagreb Indoors, četvrtfinale:

Marin DRAGANJA/Henri KONTINEN (2) -  Sergej STAKHOVSKI/Viktor TROICKI 7:6(0), 6:4
Fabrice MARTIN/Purav RAJA – Serge BETOV/Alexander BURY (4) 3:6, 6:1, 10:6

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

PBZ Zagreb IndoorsMarin DraganjaHenri KontinenATP

Ostale Vijesti