Goran Jurić za Germanijak: Nećemo slaviti uvjerljivo, ali uzet ćemo tri boda

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 16.06.18. | 09:05

Član legendarne momčadi 'Vatrenih' najavljuje nastup Hrvatske na SP-u u Rusiji.

Goran Jurić (55), bio je dio one naše sjajne brončane generacije u Francuskoj 1998. godine. Za Hrvatsku je igrao od 1997. do 1999. godine, odigrao je 16 utakmica, bio je važna karika na putu prema Mundijalu prije dvadeset godina. U posljednje vrijeme legendarni Goca živi na relaciji  Zagreb-Mostar. Prvu Hrvatsku utakmicu na Mundijalu će gledati u Hercegovini. Za Germanijak je bivša legenda Dinama i Hrvatske najavila SP i utakmice "kockastih".

„Doista, start je najvažniji. Ako dobijemo prvu utakmicu, a hoćemo, onda će sve biti puno lakše“, rekao je na početku razgovora Jurić i nastavio:

„Dobit ćemo Nigerijce, rezultat će biti 1-0. Nećemo slaviti uvjerljivo, ali uzeti ćemo tri boda jer smo puno kvalitetniji. Nigerija nam neće moći parirati. Nije važno tko će zabiti, neka za pobjedu zabije bek Vrsaljko ili stoper Lovren, tada će biti još slađe“.

Goca od Hrvatske u Rusiji očekuje velike stvari.

„Luka Modrić će nas odvesti do velikog rezultata. Na njegovim ćemo krilima pobijediti Nigeriju i Island i vjerujem uzeti bod protiv Argentine. Protiv Argentinaca je bod kao kuća. Modrić će u tim utakmicama pokazati klasu. Mi ćemo proći skupinu, a tada je sve moguće. Od Luke očekujem da bude maestralan, a uz njega najveća očekivanja imam od Rakitića, Mandžukića i Perišića“, dodao je Goca.

Pitamo ga može li se ponoviti 1998.?

„Sve je moguće, ali ono sve će biti jako teško ponoviti. Kad smo prošli skupinu, onda smo vjerovali u veliki rezultat. Iz dana u dan i iz sata u sat smo bili uvjereni da ćemo doći do same završnice. Bilo je to nešto impresivno, neponovljivo. Najviše pamtim onaj doček u Zagrebu. To je bila Hrvatska i hrvatski narod. Daj Bože da se nešto tako ponovi sad, ali sumnjam u to“, rekao je Goca Jurić, koji je na terenu uvijek bio prava faca i lider. Zbog toga je i završio u Francuskoj.

„Brončana medalja mi je negdje u ormaru, nemam pojma gdje, naravno da se šalim, kući je na vidljivom i posebnom mjestu. To je ipak nešto najdraže u životu“, kaže Goca i dodaje:

„Bili su to toliko veliki igrači da ih je mogao voditi samo trener poput Ćire Blaževića. Nitko drugi ne bi napravio takav rezultat, samo 'trener svih trenera'. Nismo tada bili u tako velikoj ljubavi s tatom Ćirom, ali nas je vodio sve do bronce"“

Za kraj smo Jurića pitali tko će biti svjetski prvak?

„Brazil i Njemačka su moja dva glavna favorita. Ima ih još, ali mislim da će Belgija i Hrvatska biti među momčadima koje će igrati najbolji nogomet i napraviti dobar rezultat. Hrvatska neće biti iznenađenje prvenstva, pa mi imamo sjajne igrače i ne možemo biti iznenađenje jer mnogi u svijetu od nas očekuju veliki rezultat“, završio je Goca Jurić.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

odbrojavanje do sp-aHrvatska nogometna reprezentacijaSvjetsko prvenstvo u nogometuRusija 2018

Ostale Vijesti