Gasquet s 3:0 pobijedio Ćorića i donio prvi bod Francuskoj

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 16.09.16. | 16:33

Francuska je povela s 1:0 u polufinalu Davis Cupa.

Borna Ćorić nije uspio pobijediti 17. tenisača svijeta Richarda Gasqueta i donijeti Hrvatskoj prvi bod u polufinalnom susretu David Cupa koji se igra u Zadru. 30-godišnji Gasquet je slavio s 6:2, 7:6 (5), 6:1.

Gasquet je zasluženo došao do pobjede. Uvjerljivo je dobio prvi set, a u drugom se oba puta uspio vratiti nakon dva breaka koje je uzeo Ćorić. Mladi je Zagrepčanin već na početku tog seta oduzeo servis francuskom tenisaču, ali ga nije uspio zadržati te je Gasquet došao na 1:1. Ista situacija dogodila se pri rezultatu 4:4. Prvo je Ćorić došao do breaka i prilike da servira za set, ali nije uspio zadržati svoj servis. Gasquet je izjednačio na 5:5, set je otišao u tie-break u kojem je Ćorić poveo s 3:1, ali nakon toga je izgubio 5 poena u nizu te je Gasquet otišao na 2:0 u setovima.

U trećem setu igrao je samo jedan tenisač. Ćorić je uspio zadržati tek svoj prvi servis-gem, a onda je izgubio tri u nizu te je Francuska došla do prvog boda u polufinalu Davis Cupa. Hrvatskoj će izjednačenje pokušati donijeti Marin Čilić u meču s Lucasom Pouilleom.

Davis Cup, polufinale:

Ćorić – Gasquet 2:6, 6:7 (5), 1:6

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

hrvatska davis cup reprezentacijaDavis Cupfrancuska davis cup reprezentacijaBorna ĆorićRichard Gasquet

Ostale Vijesti