Franko Škugor upisao sjajnu pobjedu u Winston Salemu

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 21.08.18. | 09:16

Odlične teniske vijesti.

Posljednji je tjedan uoči US Opena tradicionalno rezerviran za ATP turnir iz serije 250 koji se igra u Winston - Salemu. Nakon što je poražen u finalu kvalifikacija od Horacija Zeballosa, Franko Škugor ipak je dobio priliku za ulazak u glavni ždrijeb kao tzv. lucky loser i sjajno je iskoristio.

Naš tenisač, trenutno 385. igrač svijeta, igrao je protiv osjetno bolje plasiranog Francuza Pierrea-Huguesa Herberta, 74. igrača svijeta, no Škugora to nije spriječilo da upiše pomalo i rutinsku pobjedu. 30-godišnji Škugor bio je izrazito raspoložen te je meč riješio u dva brza seta za svega 75 minuta igre, a na kraju je bilo 6:2 i 6:3.

U prvom setu Hrvat odmah dolazi do breaka, a potom i spašava jednu break loptu kako bi zadržao prednost. Vodstvo je potvrdio novim oduzetim servisom u samoj završnici za 6:2 na semaforu.

Nastavak meča bio je sličan te je u drugom setu Škugor odmah napravio break, no ovog puta Francuz uzvraća istom mjerom za egal od 3:3. No, nije dugo izdržao Herbert je Škugor veže dva breaka, uzima sljedeća tri gema i prolazi u drugo kolo. Tamo ga sada čeka Pablo-Carreno Busta, koji je prošlog tjedna poražen u četvrtfinalu Cincinnatija od Marina Čilića. 

(foto: Pixsell)

 


Tagovi

ATP Winston-Salem

Ostale Vijesti