Može li mu tko uzeti set? Đokovićev 14. turnir ove sezone, 13. finale i 9. titula (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 18.10.15. | 13:44

Na Đokovićevu igru danas nije imao odgovor ni Francuz Jo-Wilfried Tsonga. Svjetski broj 1 uzeo je danas 25. Masters titulu u karijeri.

Novak Đoković nije pokazao znakove i najmanje slabosti u finalu ATP turnira serije 1000 u Šangaju. Listopad je definitivno njegov mjesec, budući da je u ova dva tjedna upisao deset uzastopnih pobjeda (dvije titule), a da pritom nije izgubio nijedan set!

Danas je pak slomio francuskog tenisača Jo-Wilfrieda Tsongu sa 6:2, 6:4, nakon 79 minuta igra. Bila je to 'točka na i' Đokovićeve šetnje Šangajem, a najveći otpor mu je tijekom ovog tjedna pružio Bernard Tomić. Đokovićeva 'slabost' trajala je tek jedan set protiv Australca, ali je i taj, preko trinaeste igre, odvukao u svoju korist.

Tsonga danas nije imao previše šanse, a proganjali su ga isti problemi s kakvima se jučer suočavao i Andy Murray. Rijetko je dolazio do poena na drugom servisu, a većina izmjena otišla je na stranu prvog tenisača svijeta.

Masters u Šangaju je srpskom tenisaču bio 14. turnir ove sezone, 13. finale i 9. titula. Omjer pobjeda i poraza je nestvaran, 71-5, a čak dva uslijedila su u finalima turnira koje nikada nije osvojio i koji mu jedini nedostaju u bogatoj vitrini – Masters u Cincinnatiju i Roland Garros.

Osim toga, ovo mu je i 16. pobjeda zaredom, 22. osvojeni set u nizu. Reklo bi se, nezaustavljiv je...

Masters Šangaj, finale:

Đoković – Tsonga 6:2, 6:4

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

ATP ŠangajATP MastersMastersATPJo-Wilfried TsongaNovak Đoković

Ostale Vijesti