Federer nakon velike borbe do polufinala Miamija, čeka ga Kyrgios

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 31.03.17. | 08:43

Švicarski tenisač Roger Federer izborio je polufinale velikog turnira u Miamiju, u kojem će igrati protiv Australca Nicka Kyrgiosa.

Roger Federer odradio je veliku borbu u četvrtfinalu velikog turnira u Miamiju. 14. tenisač svijeta, Čeh Tomas Berdych pružio je sjajan otpor, imao je dvije meč lopte u tie-breaku odlučujućeg trećeg seta, ali veliki Švicarac se uspio spasiti i na koncu slaviti sa 6:2, 3:6 i 7:6(6) za dva sata igre.

Federer je u prvom setu dvaput oduzeo servis Berdychu, u drugom je kiksao na svom servisu u osmom gemu, a dobro je krenuo i u trećem setu u kojem je u šestom gemu napravio novi break i poveo s 5:2. No, Čeh je vratio break zaostatka u devetom gemu, pa potom spašavao meč loptu, ali ipak izjednačio na 5:5 i izborio 13. igru. U tie-breaku je Berdych imao dvije meč lopte, Federer se vratio i na koncu sa 8:6 uzeo pobjedu i prošao u polufinale.

Tamo će četvrti nositelj igrati protiv Australca Nicka Kyrgiosa, koji je također sinoć igrao tri seta. Nakon dva i pol sata igre pobijedio je njemačkog tenisača Alexandera Zvereva sa 6:4, 6:7(9) i 6:3. U prvom i trećem setu je 12. nositelju za prolaz među četiri najbolja bio dovoljan po jedan break, a uzbudljiva je bila druga dionica u kojoj su obojica čuvala svoje servise, a na koncu je u 13. igri sa 11:9 set uzeo Zverev.

U polufinalu Miamija će tako igrati Federer protiv Kyrgiosa te Rafael Nadal protiv Fabija Fogninija.

ATP Miami, četvrtfinale:

Federer – Berdych 6:2, 3:6, 7:6(6)
Zverev – Kyrgios 4:6, 7:6(9), 3:6

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

ATPATP MiamiRoger FedererTomas BerdychNick KyrgiosAlexander Zverev

Ostale Vijesti