Dominic Thiem upisao i 9. pobjedu u nizu

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 06.08.15. | 08:57

Nakon što je osvojio naslove u Umagu i Gstaadu, 21-godišnji Austrijanac mogao bi osvojiti i treći turnir zaredom u rodnom mu Kitzbuhelu.

Thiem je u 2. kolu pobijedio svog sunarodnjaka Andreasa Haider-Maurera u tri seta sa 1-6, 7-6(4), 6-4 te se plasirao u četvrtfinale turnira.

"Sretan sam što sam u četvrtfinalu ovdje. Nažalost, morao sam pobijediti svog sunarodnjaka kako bih stigao do sljedećeg kruga", rekao je Thiem za ATPWorldTour.com.

"Andreas je odigrao sjajan meč. Atmosfera je bila vrlo ugodna, bodrili su nas obojicu."

Austrijanac, koji je osvojio tri ATP naslova ove sezone, u četvrtfinalu će se suočiti sa Španjolcem Albertom Montanesom. 21-godišnjak je trenutno 21. tenisač svijeta i igra tenis karijere. Ima 28 pobjeda i 18 poraza (19 pobjeda i 7 poraza na zemlji) na ATP razini ove sezone. On je jedan od sedam ATP igrača koji su osvojili tri ili više naslova u 2015. godini. Najviše, šest, ih je osvojio Novak Đoković, a slijedi Roger Federer s 4 titule. Thiem se nalazi u skupini igrača koji su tri puta bili najbolji, a osim njega tu su i Murray, Nadal i Wawrinka.

U četvrtfinale Kitzbuhela, osim Thiema i njegovog sljedećeg suparnika Montanesa, plasirali su se još i Delbonis, Mathieu, Kohlschreiber, Fognini, Lajović i Almagro.

ATP Kitzbuhel, parovi četvrtfinala:

Delbonis - Mathieu
Fognini - Kohlschreiber
Almagro - Lajović
Thiem - Montanes

(foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Dominic ThiemATPATP Kitzbühel

Ostale Vijesti