Dodig opet bez drugog kola Roland Garrosa, izbacio ga češki veteran

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 25.05.15. | 16:12

Nastavlja se kriza hrvatskog tenisača Ivana Dodiga.

Trenutno tek 119. tenisač svijeta oprostio se od ovogodišnjeg pojedinačnog nastupa drugog Grand Slam turnira sezone Roland Garrosa već u prvom kolu. Čeh Radek Štepanek, koji ima velike probleme s leđima zbog kojih je odigrao samo dva susreta, slavio je u četiri seta, sa 5:7, 6:3, 6:4 i 6:1.

Dodig je bio favorit u ovom meču i iako je loše krenuo u dvoboj izgubivši prvi servis gem i Štepanek je vodio 4:1 i servirao za set u devetom gemu, uspio se vratiti. Nanizao je četiri gema i preokrenuo tijek seta i okončao ga u svoju korist sa 7:5. Činilo se da će u istom ritmu nastaviti i u nastavku dvoboja, ali to se nije dogodilo.

37-godišnji češki veteran je u sljedeća dva seta po jednom oduzeo servis Međugorcu za vodstvo 2:1, a dominaciju je potvrdio u četvrtoj dionici u kojoj je Dodig čak tri puta kiksao na svom servisu. Iskoristio je ukupno šest od osam break-lopti, dok je Dodig imao samo dva breaka, oba u prvom setu, od 11 prilika za oduzimanje servisa protivniku.

Štepaneku je za prolaz u drugo kolo i pobjedu trebalo dva sata i 43 minute igre, a sljedeći mu je protivnik sunarodnjak i četvrti tenisač svijeta, Tomaš Berdych koji je sa 6:0, 7:5 i 6:3 pobijedio Japanca Nishioku.

Dodig tako niti u petom pokušaju nije uspio proći prvu prepreku u pojedinačnoj konkurenciji na Roland Garrosu.

Moram priznati da me Štepanek iznenadio razinom igre s obzirom da ove godine nije igrao puno turnira. Ja sam igrao dobro, no on stvarno odlično“, rekao je Dodig nakon meča, dodajući:

Ključ je bio u trećem setu gdje sam propustio nekoliko prilika za break i povratak u meč. Općenito, ove sam godine gubio dosta tijesnih mečeva, zato sam i dosta pao u renkingu. No, dobro treniram i vjerujem da ću proigrati u drugom dijelu sezone u kojem tradicionalno imam bolje rezultate. Ovdje mi ostaje još nastup u paru gdje Melo i ja tražimo dobar rezultat, no neće biti lako jer nam je zemlja najlošija podloga“, zaključio je Dodig.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 

 


Tagovi

Ivan DodigRoland GarrosATPRadek Štepanek

Ostale Vijesti