Delić i Konjuh na korak do glavnog ždrijeba Miamija, nastavlja se kriza Vekić

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 24.03.15. | 11:20

Hrvatski tenisači Mate Delić i Ana Konjuh osigurali su plasman u posljednju rundu kvalifikacija za veliki turnir u Miamiju, dok je na startu kvalifikacija zaustavljena Donna Vekić.

Mate Delić je u prvom kolu kolu kvalifikacija, u dva 'tie-breaka', sa 7:6(5) i 7:6(3) pobijedio Talijana Lucu Vannija te će za prolaz u glavni turnir danas igrati protiv BiH tenisača, Damira Džumhura.

Uspješna je bila i Dubrovkinja Konjuh, koja je u tri seta, sa 3:6, 6:3 i 6:2 svladala Amerikanku Sachiju Vickery. Za prolaz na glavni turnir protivnica joj je Poljakinja Urszula Radwanska.

Donna Vekić još je jednom potvrdila da je u velikoj igračkoj krizi. Na startu kvalifikacija Miamija Osječanka je izgubila od 16-godišnje Amerikanke Ingrid Neel, 765. igračice na WTA listi s uvjerljivih 6:1 i 6:2.

Dok ne završe kvalifikacije, u glavnom ždrijebu velikog turnira u Miamiju zasad ćemo imati dvojicu tenisača i jednu tenisačicu. Podsjetimo, nastup u Miamiju su ranije otkazali Marin Čilić i Ivan Dodig.

Ivo Karlović postavljen za 20. nositelja i slobodan je u prvom kolu, a Bornu Ćorića na startu očekuje Austrijanac Andreas Haider-Maurer, isti protivnika kao i na prošlom turniru u Indian Wellsu. Kod igračica, Mirjani Lučić-Baroni također se ponovio ždrijeb iz Indian Wellsa te će joj suparnica u lovu na drugo kolo biti domaća tenisačica Alison Riske. Lučić-Baroni je izgubila u Indian Wellsu sa 6:2 i 6:3, dok je Ćorić bio bolji od Haider-Maurera sa 6:4 i 6:4.

ATP Miami, kvalifikacije, prvo kolo:

Delić (Hrvatska) -  Vanni (Italija, 18) 7:6 (5), 7:6 (3)

WTA Miami, kvalifikacije, prvo kolo:

Neel (SAD, wc) - Vekić (Hrvatska, 7) 6:1, 6:2
Vickery (SAD, wc) - Konjuh (Hrvatska, 15) 6:3, 3:6, 2:6

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

WTA MiamiATP MiamiWTAATPDonna VekićAna KonjuhMate Delić

Ostale Vijesti