Deja vu u New Yorku: Marin Čilić u polufinalu US Opena! (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 09.09.15. | 01:16

Čilić će u polufinalu igrati protiv boljeg iz dvoboja prvog nositelja Novaka Đokovića i Španjolca Feliciana Lopeza.

Hrvatski tenisač Marin Čilić, deveti nositelj Grand Slama turnira u New Yorku, u četiri je seta bio bolji od Jo-Wilfrieda Tsonge (6:4, 6:4, 3:6, 6:7, 6:4).

Prvu je dionicu igre Marin odlučio u devetoj igri kada koristi svoju četvrtu break loptu na Tsonginom servisu. Idući gem uzima bez problema, a samim time i set. Nastavak donosi sličan razvoj događaja, a naš tenisač pokazuje karakter i veću koncentraciju u petom gemu, na servisu Tsonge. Bila je to igra sa 17 poena, a Marin je ovog puta prelomio stvari na trećoj break prilici.

Međugorac je prva dva seta odigrao na visokoj razini, a onda su se pojavili problemi s lijevim koljenom francuskog tenisača. Činilo se kako će to biti olakotna okolnost za našeg tenisača i kako će meč riješiti u tri seta, ali je Tsonga, uz Čilićevu pomoć, stigao do smanjenja zaostatka. Hrvatski je tenisač znatno pao u igri u trećem setu kojeg Francuz uzima sa 6:3.

Tsonga je šepao, s lica nije skidao bolne grimase, a neprestano se hvatao za lijevo koljeno. Ipak, u odlučujućim je trenucima bolje reagirao, a neizvjesnost se nastavila i u četvrtom setu. Igralo se gem za gem, a odluka je pala u tie breaku kojeg Tsonga uzima sa 7:3.

U posljednji, odlučujući set se ušlo s velikom dozom nervoze. Tsonga je imao na svojoj strani momentum, a Marin je strpljivo čekao svoju priliku. Na koncu ju je dočekao u petom gemu, na servisu Tsonge, kada je uzeo četiri vezana poena, a break prednosti je zadržao do konca meča.

Čilić će u polufinalu igrati protiv boljeg iz dvoboja prvog nositelja Novaka Đokovića i Španjolca Feliciana Lopeza.

US Open, četvrtfinale:

Čilić – Tsonga 6:4, 6:4, 3:6, 6:7, 6:4

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

US OpenATPJo-Wilfried TsongaMarin Čilić

Ostale Vijesti