Davis Cup: Ćorić dovršio posao i izjednačio protiv Brazila na 1:1

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 19.09.15. | 15:42

Najbolje rangirani hrvatski tenisač Borna Ćorić je u dvoboju kvalifikacija za plasman u Svjetsku skupinu Davis kupa u Florianapolisu donio bod za izjednačenje Hrvatskoj protiv Brazila.

Drugi dvoboj jučerašnjeg prvog dana meča Brazila i Hrvatske između Borne Ćorića i Joãa Souze prekinut je prvo zbog mraka, a ubrzo i zbog kiše u trećem setu. Ćorić je bio vrlo blizu pobjedi i osvajanju boda kojim bi Hrvatska izjednačila na 1:1 jer je u trenutku prekida vodio 6:4, 7:6(5) i 4:1.

Ali susret je nastavljen danas i 18-godišnji hrvatski tenisač je samo zgotovio meč bez previše muke u svega nekoliko minuta. Odmah je napravio break i potom uzeo svoj servis, uz jedan izgubljen poen za 6:1 u trećem setu za pobjedu i potvrdu prvog boda za Hrvatsku u kvalifikacijskom susretu za Svjetsku skupinu Davisova kupa u Brazilu.

Ćorić je tako donio hrvatskoj Davis kup reprezentaciji bod za izjednačenje 1:1 protiv Brazila, nakon što je u prvom meču dana Mate Delić jučer izgubio od Thomaza Belluccija sa 6:1, 6:4, 3:6, 6:4.

Od 16 sati je u Florianapolisu na rasporedu dvoboj parova u kojem će naše boje protiv Mela i Soaresa braniti Dodig i Škugor.

Borna će svoj drugi bod u pojedinačnim dvobojima tražiti sutra protiv najboljeg Brazilca Thomaza Belluccija.

Kvalifikacije za Svjetsku skupinu:

Brazil - Hrvatska 1:1

Bellucci – Delić 6:1, 6:4, 3:6, 6:4
Souza – Ćorić 4:6, 6:7 (5), 1:6

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Borna Ćorićhrvatska davis cup reprezentacijaBrazilska teniska reprezentacijaDavis CupJoao SouzaTenis

Ostale Vijesti