Dan za povijest! Devet mečeva hrvatski tenisačica i tenisača danas u Wimbledonu

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 10.07.17. | 10:39

Hrvatski dan u Wimbledonu.

Dan za povijest!

Hrvatski tenis nikada nije imao ovoliko predstavnika u drugom tjednu Wimbledona. Danas će u čak devet mečeva na travnatim terenima All England Cluba biti barem jedan hrvatski predstavnik.

U pojedinačnoj konkurenciji na teren izlaze Marin Čilić, Petra Martić i Ana Konjuh. Prva od njih će na teren Petra Martić, jedna od najljepših priča ovogodišnjeg turnira. Ona će na terenu broj 18 od 12:30 igrati protiv Magdalene Ribarikove, 28-godišnje slovačke tenisačice koja je trenutno 87. na WTA listi. S obzirom na formu naše tenisačice, ne bi nas čudilo da prođe i ovu prepreku te izbori četvrtfinale gdje bi igrala protiv bolje iz meča Wozniacki – Vandeweghe. Taj se meč nalazi u super ponudi Germania Sport kladionice, a tečaj na pobjedu Martić je velikih 3,25. Kladiti se možete OVDJE.

Ana Konjuh od 13 sati otvara program na središnjem terenu i to protiv 37-godišnje Venus Williams, peterostruke osvajačice Wimbledona. No, Venus ove godine ne izgleda toliko uvjerljivo i Dubrovkinja svakako ima šansu za pobjedu. I taj se meč nalazi u super ponudi Germanije, a tečaj na Konjuh je 2,70. Kladiti se možete OVDJE.

Za razliku od djevojaka, Marin Čilić je u statusu favorita u meču protiv Roberta Bautiste-Aguta. Čilić ima 2-1 u međusobnim omjerima, a tečaj na pobjedu našeg najboljeg tenisača iznosi 1,30. Kladiti se možete OVDJE, a taj se meč igra na terenu 12 i to kao drugi na programu iza 12:30. Prije njih igraju Svitolina i Ostapenko.

Bogat je dan što se tiče hrvatskih tenisača i tenisačica u konkurenciji parova, posebno u muškom dijelu gdje ćemo navijati za ček četiri para. U ženskoj konkurenciji tu je samo Ana Konjuh koja u kombinaciji s Brazilkom Beatriz Haddad Maiajom igra protiv rumunjsko-tajvanskog para Niculescu/Chan. Njihov meč je na rasporedu kao treći nakon 12:30 na terenu broj 16. Konjuh i Haddad Maia su, po najavi, u podređenom položaju, a tečaj na njihovu pobjedu je 2,90. Kladiti se možete OVDJE, a spomenimo i kako će Konjuh svoj meč u konkurenciji mješovitih parova s Nikolom Mektićem, a protiv para Bopanna/Dabrowski igrati sutra.

Mektić će danas na teren u osmini finala muških parova u paru s Frankom Škugoronm. Njih dvojica igraju protiv australsko-švedske kombinacije Groth/Lindstedt. Tečaj ne njihovu pobjedu je 2,70, kladiti se možete OVDJE, a meč je na rasporedu na terenu 12 kao treći meč, odmah iza dvoboja Čilića i Bautiste Aguta.

Ivan Dodig u paru s Marcelom Granollers-Pujolom igra protiv američko-novozelandske kombinacije Harrison/Venus. 'Naš' par je favorit, tečaj na njih je 1,45 i kladiti se možete OVDJE, a meč počinje u 12:30 na terenu broj 8.

Tihi junak Wimbledona je Antonio Sančić koji je u paru s Francuzom Hugom Nysom iznenađujuće došao do osmine finala Wimbledona. Danas tamo igraju protiv finsko-australske kombinacije Kontinen/Peers. Meč je na raspored u 12:30 na terenu broj 16, a ako mislite da će Sančić i Nys iznenaditi favorizirane protivnike kladiti se možete OVDJE. Tečaj na njihovu pobjedu je 4,70.

Dva će meča danas odigrati Mate Pavić. Prvo će od 12:30 na terenu broj 14 u paru s Austrijancem Oliverom Marachom igrati protiv britanske kombinacije Clarke – Willis, a zatim će u mješovitim parovima s Ukrajinkom Ljudmilom Kichenok igrati protiv Srebotnik i Klaasena, slovensko-južnoafričke kombinacije. Taj je meč na rasporedu kao četvrti na terenu broj 17. Pavić i Marach su u statusu favorita i njihova pobjeda se vrednuje s 1,22, a kladiti se možete OVDJE, dok su Pavić i Kichenok ipak u podređenom položaju. Tečaj na njihovu pobjedu je 2,55, a kladiti se možete OVDJE.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Petra MartićMarin ČilićAna KonjuhNikola MektićIvan DodigAntonio SančićMate PavićWimbledonATPWTA

Ostale Vijesti