Ćorićev rani oproštaj od Lyona, Škugor nakon drame izborio glavni turnir u Ženevi

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 21.05.17. | 17:33

Borna Ćorić oprostio se od turnira u Lyonu već u prvom kolu.

Hrvatski tenisač Borna Ćorić nije se uspio plasirati u osminu finala turnira u Lyonu. U dvoboju prvog kola, sedmi nositelj je izgubio od Gruzijca Nikoloza Basilashvilija u tri seta, sa 4:6, 7:5 i 4:6 nakon dva i pol sata igre.

Ćorić je u prvom setu dvaput izgubio svoj servis, u trećem i petom gemu. Iako se vratio breakom u četvrtom gemu, 70. igrač svijeta je okrenuo prvu dionicu u svoju korist. Naš tenisač je uzvratio u drugom setu u kojem je Basilashvili nakon novog breaka, pri vodstvu 5:4 servirao za pobjedu. No, Ćorić je spasio čak sedam meč lopti i uzeo break za izjednačenje te još jedan, kojim je izjednačio na 1:1 u setovima. Ipak, snage za potpuni preokret nije bilo. U trećem je setu Ćorić kiksao na svom servisu u trećem gemu i do kraja nije uspio nadoknaditi zaostatak.

Ovo je bio njihov prvi susret.

Dodajmo da je Franko Škugor izborio nastup u glavnom ždrijebu turnira u Ženevi. U posljednjem kolu kvalifikacija je pobijedio Nijemca Cedrik-Marcela Stebea sa 7:5, 5:7 i 7:6(3) nakon gotovo tri sata borbe. To će mu biti prvi nastup u glavnom ždrijebu ATP turnira još od Umaga prošle godine.

ATP Lyon, prvo kolo:

Ćorić - Basilashvili 4:6, 7:5, 4:6

ATP Ženeva, kvalifikacije:

Stebe C-M. - Škugor 5:7, 7:5, 6:7(3)

 (Foto: Action Images)


Tagovi

Borna ĆorićFranko ŠkugorATPATP LyonATP Ženeva

Ostale Vijesti