Ćorić nakon maratona do polufinala Marakeša

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 08.04.16. | 17:05

Hrvatski tenisač Borna Ćorić osigurao je polufinale ATP turnira u marokanskom Marakešu.

48. tenisač svijeta je u četvrtfinalu u tri seta, nakon velike borbe i tri sata i devet minuta igre pobijedio Francuza Paul-Henrija Mathieua sa 6:7(6), 6:3 i 6:4.

U prvom setu su obojica po jednom izgubili svoje servise. Prvo je 19-godišnji Ćorić poveo breakom s 2:1, ali je u idućem gemu 63. igrač ATP liste odmah uzvratio i poravnao na 2:2. Do kraja dionice više nije bilo breakova i osvajač je odlučen u 13. igri u kojoj je sa 8:6 bio uspješniji francuski predstavnik.

Ćorić je izjednačenje u setovima osigurao breakom u šestom gemu, kojeg Mathieu više nije uspio nadoknaditi, a do pobjede je stigao još jednom oduzevši servis 34-godišnjem Francuzu i to u sedmom gemu odlučujućeg trećeg seta.

Ćorić je tako u svom prvom izlasku na teren u Maroku bio uspješan jer je podsjetimo, kao treći nositelj bio slobodan u prvom kolu, a susret drugog kola mu je zbog ozljede, bez borbe predao Talijan Simone Bolelli.

U polufinalu će mladi hrvatski talent ići na boljeg između prvog nositelja Španjolca Guillermo Garcia-Lopeza i osmopostavljenog Čeha Jiri Veselyja.

ATP Marakeš, četvrtfinale:

Ćorić - Mathieu 6:7(6), 6:3, 6:4

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 

 


Tagovi

Borna ĆorićATPATP Marakeš

Ostale Vijesti