Ćorić i Gasquet otvaraju lov na finale Davis Cupa

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 15.09.16. | 14:37

Objavljen je ždrijeb parova u polufinalnom dvoboju Davis Cupa između Hrvatske i Francuske.

Borbu za ulazak u finale Davis Cupa otvorit će Borna Ćorić i Richard Gasquet. Njihov meč počinje sutra u 14 sati dok će nakon njih na teren Marin Čilić i Lucas Pouille, odlučeno je na današnjem ždrijebu održanom ispred Crkve sv. Donata u Zadru.

„Igrao sam već jednom prvi meč, no mislim da to nema nekog većeg utjecaja. Jedino što, kad sam drugi, mogu malo duže spavati. Bitno je da na kraju dođemo do tri boda“, prenose službene stranice Hrvatskog teniskog saveza izjavu Borne Ćorića.

Francuska u ovaj susret ulazi bez ozlijeđenih Jo-Wilfrieda Tsonge i Gaela Monfilsa, čija je ozljeda potvrđena u posljednji trenutak.

„Izostanak Gaela Monfilsa zbog ozljede ipak nam neznatno olakšava stvar, jer je on igrao polufinale US Opena i u najboljoj je formi od gostujućih igrača. No, i dalje nas čeka iznimno težak meč, pojedinačne će susrete za njih igrati dvojica igrača iz svjetskog TOP-a 20. Jedan je nedavno igrao četvrtfinale US Opena (Pouille), drugi je odličan tenisač koji ima ogromno iskustvo igranja velikih mečeva (Gasquet)“, rekao je izbornik Željko Krajan.

Niti francuski izbornik Yannick Noah ne misli da će izostanak dvojice najbolje rangiranih igrača (Monfils i Tsonga) biti nenadoknadiv hendikep za goste.

„Ovo nam je treći meč u Davisovu kupu ove godine, niti jedan nismo igrali u istom sastavu. Dvojice igrača nema, no na sreću imamo velik izbor kvalitetnih igrača i u Zadru ćemo igrati s našim najboljim sastavom u ovom trenutku. Vjerujem u ovu momčad“, kaže Noah.

A poruku za zadarske navijače poslao je naš prvi reket Marin Čilić.

„Jako mi je drago što smo nakon dugo vremena domaćini u susretu Davisova kupa. Zadar se dosad u niz navrata pokazao kao pravi sportski grad koji ima bučne navijače. Očekujem da će nas nositi kroz ovaj meč do velike pobjede koju svi priželjkujemo“, zaključio je Marin.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Borna ĆorićRichard GasquetDavis Cuphrvatska davis cup reprezentacijafrancuska davis cup reprezentacija

Ostale Vijesti