Ćorić donio Hrvatskoj prvi bod protiv SAD-a!

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 14.09.18. | 13:32

Dobar start u Davis Cupu.

Hrvatska je povela 1-0 u polufinalu Davis Cup-a protiv Sjedinjenih Američkih Država.

Prvi bod izabranicima Željka Krajana donio je Borna Ćorić sigurnom i gotovo rutinskom partijom protiv najbolje rangiranog Amerikanca koji je doputovao u Zadar, Stevea Johnsona.

Borna je slavio u tri seta prvi osjetivši zemlju na Višnjiku, a konačni rezultat bio je 6-4, 7-6, 6-3.

Zagrepčanin je bio siguran na servisu uz mirnoću na forehandu i reternu, što mu je osiguralo break loptu već u trećem gemu meča. Ćorić je oduzeo Johnsonu servis i mirno ga sačuvao za prvi set, 7-6.

Borna je 'ušao u momentum' te je odmah na početku drugog seta 'breaknuo' Johnsona. Činilo se da će ovo biti lagana šetnja, ali Amerikanac je uspio vratiti servis kod 3-3. Otišlo se u 13. igru gdje smo vidjeli kombinirano čak 5 mini-breakova, a Borna je zaostatak od 3-4, pretvorio u 7-4 u svoju korist i tako došao nadomak pobjedi.

Treći set bio je samo nastavak jednosmjerne ulice koju smo do sada gledali. Trideseti igrač svijeta nije niti jednom priprijetio hrvatskom tenisaču, koji je iz trećeg pokušaja u četvrtom gemu oduzeo servis momku iz Kalifornije.

Borna nije imao ni najmanjih problema privesti meč kraju te je nakon nešto manje od 2 i pol sata upisao prvi bod za Hrvatsku u polufinalu Davis Cup ogleda sa reprezentacijom SAD-a.

U drugom meču dana, Marin Čilić igra protiv Francesa Tiafoea.

 

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Borna ĆorićDavis Cuphrvatska davis cup reprezentacijaSteve Johnson

Ostale Vijesti