Čiliću renking karijere, a sutra protiv Nadala može potvrditi London: Nadam se pobjedi!

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 13.10.17. | 19:09

Najbolji hrvatski tenisač pobrinuo se za sjajne vijesti u Šangaju.

Marin Čilić izborio je plasman u polufinale turnira iz serije Masters 1000 u Šangaju, svladavši Španjolca Alberta Ramos-Vinolasa sa 6:3 i 6:4. Time je najbolji hrvatski tenisač osigurao renking karijere, odnosno četvrto mjesto ATP ljestvice i sutra mu na putu do finala stoji prvi igrač svijeta, Španjolac Rafael Nadal, koji je u drugom četvrtfinalu, u tri seta, sa 6:4, 6:7(4) i 6:3, nakon dva i pol sata igre, nadvisio bugarskog tenisača Grigora Dimitrova.

Osim što bi eventualnom pobjedom protiv Nadala stigao do finala, Čilić će i teoretski potvrditi odlazak na završni turnir sezone u Londonu. Ulog je stoga, itekako velik.

> Čilić u polufinalu mastersa u Šangaju

 „Dvoboj protiv Nadala će biti veliki izazov za mene. Nadam se da ću nastaviti sa dobrim igrama koje sam pokazivao tijekom cijeloga tjedna. Zasigurno će biti važno da jako dobro serviram, igram pametno te kao i u svakom meču, tražiti svoje šanse i pokušavati biti veoma efektan na njima. Nadam se da mogu pokazati sjajan meč i doći do pobjede“, kazao je Čilić, koji ne krije da ga veseli što će od ponedjeljka biti na četvrtom mjestu svjetske ljestvice.

> NADAL - ČILIĆ 1 (1,25), 2 (3,55)

To je jako lijepa vijest, koja me nevjerojatno veseli. Pokazatelj je da moja igra stvarno napreduje. U posljednjih 12 mjeseci sam dosta napredovao u igri i pokazao sam konstantu, što sam uvijek tražio. Nadam se da ću nastaviti u ovom smjeru te da ću i dalje pokazivati sjajne rezultate, kao i da me još puno sjajnih rezultata očekuje do kraja sezone i u narednih nekoliko sezona“, optimistično je poručio Međugorac.

Zadovoljan je svojom igrom u posljednja dva tjedna, tijekom kojih je kaže, odigrao dosta dobrih mečeva, što ga veseli. Jedan od takvih je i dvoboj protiv Ramos-Vinolasa.

Jako sam zadovoljan današnjom pobjedom i ostatkom cijelog tjedna. Mislim da sam odigrao odlična tri meča bez izgubljenog seta. Servis je i danas protiv Ramosa funkcionirao jako dobro, obzirom da je teren dosta brz. Igrao sam prilično agresivno i na pravi način protiv Ramosa, koji je dobro ušao u meč i pokazao ovdje u Šangaju da može igrati sjajno i na tvrdim podlogama“.

Veliki okršaj između Rafaela Nadala i Marina Čilića u Šangaju nas očekuje sutra ujutro, od 10:30 po našem vremenu. To će biti njihov šesti međusobni susret, a Čilić ima jednu pobjedu, iz 2009. godine. Posljednji su put igrali u Acapulcu, kada je Nadal slavio sa 2:0 u setovima.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Marin ČilićATPATP Šangaj

Ostale Vijesti