Čilić izbacio Tsongu, u četvrtfinalu Monte Carla igra protiv Đokovića!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 16.04.15. | 16:55

Najbolji hrvatski tenisač izborio je plasman u četvrtfinale turnira iz Masters serije 1000 u Monte Carlu.

Povratnik na teniske terene nakon poteškoća s ramenom, u trećem je kolu na zemljanim terenima Monte Carla, u dva seta, sa 6:3 i 7:6(5) pobijedio francuskog tenisača, Joa-Wilfrieda Tsongu.

Čiliću je za pobjedu nad 11. nositeljem i 14. igračem svijeta trebalo sat i 26 minuta igre i tako na najbolji mogući način potvrdio da je ozljeda zbog koje je van terena bio od kraja studenog, ako ne računamo kratki povratak u Indian Wellsu, nakon čega je do Monte Carla ponovno pauzirao, u potpunosti zaliječena.

Nakon što je kao osmi nositelj bio slobodan u prvom kolu, u drugom je u tri seta izbacio Nijemca Floriana Mayera, a danas je u osmini finala odigrao vrlo dobar meč protiv Tsonge i osigurao mjesto među osam najboljih.

Protivnik se u prvom setu držao do šestog gema, Čilić je vodio 3:2 i potom je Francuzu oduzeo servis i pobjegao na 4:2. Dionica je ubrzo riješena četvrtom set loptom, a potom je uslijedila izjednačena igra u drugom setu.

Kod 3:3 je Čilić imao dvije break-lopte ali ih nije iskoristio, a opasno je bilo u desetom gemu kada je Tsonga vodio 5:4 i na Čilićev servis je imao loptu za break i osvajanje seta. No, Čilić se uspio izvući i izjednačiti, a na kraju je set otišao u 'tie-break'. Tu je uspješniji bio prvi hrvatski reket, koji je poveo 3:0, pa prednost izgubio i poveo je Tsonga 5:4, ali ubrzo se pokazalo da Čilić nije odustao od seta i s tri poena u nizu je stigao do pobjede i prolaza u četvrtfinale.

Za prolaz u polufinale najbolji hrvatski reket borit će se protiv prvog nositelja i najboljeg tenisača svijeta, Srbina Novaka Đokovića, koji se lagano obračunao s Haider-Maurerom (6:4, 6:0).

Dodajmo da su se od Monte Carla već u osmini finala oprostili prošlogodišnji finalisti, Švicarci Stan Wawrinka i Roger Federer. Branitelja naslova Wawrinku je u trećem kolu izbacio Bugarin Grigor Dimitrov s uvjerljivih 6:1 i 6:2, a Federera Francuz Gael Monfils sa 6:4 i 7:6(5).

Rezultati, ATP Monte Carlo, treće kolo:

Raonić - Robredo 6:3, 3:6, 6:3
Dimitrov - Wawrinka 6:1, 6:2
Monfils - Federer 6:4, 7:6(5)
Čilić  - Tsonga 6:3, 7:6(5)
Nadal - Isner 7:6(8), 4:6, 6:3
Berdych - Bautista 7:6(9), 6:4
Đoković - Haider-Maurer 6:4, 6:0

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Marin ČilićATPATP Monte CarloJo-Wilfried Tsonga

Ostale Vijesti