Borna Ćorić bez titule i u drugom ATP finalu u karijeri

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 10.04.16. | 16:54

Hrvatski će tenisač od idućeg tjedna biti 36. igrač svijeta, a finale Marrakecha mu je donijelo pomak od šest pozicija. Osim toga, bogatiji je za 43 tisuće eura.

Hrvatski tenisač Borna Ćorić nije uspio stići do svoje prve ATP titule u karijeri. U drugom finalnom pokušaju, na ATP turniru u Marakešu, zaustavio ga je 25-godišnji Argentinac Federico Delbonis 6:2, 6:4.

Ćorić je odigrao jedan od svojih lošijih mečeva. Bio je u grču u cijelom meču, nizao je neforsirane greške te se osjetilo kako ima ogroman teren na leđima. Nije iskoristio nijednu od tri break prilike, dok je s druge strane Argentinac triput realizirao svoje prilike, od njih čak sedam.

Ipak, treba priznati kako je Delbonis, 47. igrač svijeta, odradio ogroman posao na prvom servisu, gdje je uzeo čak 80 posto poena.

Bez obzira na ovaj poraz, poznato je kako Ćorić svoje najbolje izvedbe ima na zemljanoj podlozi. Ovo mu je bio tek prvi turnir nakon niza mečeva na betonu, a već iduća stanica mu je snažni Monte Carlo.

Hrvatski će tenisač od idućeg tjedna biti 36. igrač svijeta, a finale Marakeša mu je donijelo pomak od šest pozicija. Osim toga, bogatiji je za 43 tisuće eura.

ATP Marakeš, finale:

Ćorić – Delbonis 6:2, 6:4

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

ATPATP MarakešATP MarrakechBorna Ćorić

Ostale Vijesti