Borbeni Androić pao u tri seta protiv hrvatskog zeta

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 03.02.15. | 20:32

Još jedan fantastičan meč pratila je zagrebačka publika u ugodno ispunjenoj Velikoj dvorani Doma sportova.

Marcos Baghdatis slavio je u trećem meču dana na centralnom terenu Doma sportova protiv hrvatskog tenisača Tonija Androića koji je do glavnom dijela PBZ Zagreb Indoorsa došao pomoću pozivnice. No, ove se večeri nije dalo naslutiti kako je riječ o tek 294. igraču svijeta.

Hrvatski sudar u igri parova pripao Draganji, neuigrani Dodig i Ćorić ostali bez drugog kola

Cipranin je pitanje prolaska u drugo kolo riješio u tri seta 6:7, 6:2, 6:3. Ipak, vidjeli su se jasni znakovi umora na Baghdatisu koji je morao zatražiti i liječničku pomoć.

Androić je odigrao odličan meč, ali je fizički pao sredinom druge dionice drugog seta. Baghdatis je to uvjerljivo pretvorio u svoju korist s dva brejka prednosti. Prvi je put uzeo servis Androiću u četvrtom gemu, a nakon toga je uslijedio Tonijev pad i u osmoj igri. Jednako se nastavilo i u trećem setu kada je Baghdatis odmah poveo sa 3:0.

23-godišnji tenisač iz Pule nije krio nezadovoljstvo  na konferenciji za novinare nakon meča.

Pomalo sam iznenađen kako sam ovo psihički podnio i s te strane sam zadovoljan, ali razočaran sam jer sam izgubio. Mučio sam se previše na svom servisu, osobito u drugom i trećem setu. Osim toga, nije mi ponudio previše prostora za povratak“, kazao je vidno razočarani Androić.

„Držao sam njegov ritam set i pol. Ne smijem si dozvoliti ovakav pad u igri. Mlad jesam, ali ne toliko da bi ovako padao. Ipak, ovo mi je poticaj za dalje i dat ću svoj maksimum nadalje. Vidjet ćemo kuda će me to dovesti“, poručio je 23-godišnji Puljanin.

Odmah je uputio zahvale Goranu Ivaniševiću.

Zahvalan sam Goranu Ivaniševiću što mi je omogućio nastup u glavnom dijelu turnira preko pozivnice i to je odlična stvar za naše igrače. Bila je ovo velika prilika za mene“.

Za kraj je otkrio svoje planove u 2015. godini.

Volio bih završiti unutar 200 najboljih igrača svijeta i smatram kako to nije nerealan cilj. Trebam nastaviti igrati kao večeras“, zaključio je Androić.

S druge strane, 'hrvatski zet' Marcos Baghdatis, 67. reket svijeta, ali i bivši broj 8, požalio se na veliki umor koji ga prati još od Australije.

 „Još osjetim manji umor s Australije, ali sretan sam što sam pobijedio i prošao u daljnju fazu natjecanja. Nisam igrao previše mečeva u pet setova i to je ono što je presudilo u Melbourneu. Nisam siguran jesam li ispravno postupio kada sam došao na ovaj turnir jer zaista sam premoren. No, što je tu je, u ovim trenucima sam zadovoljan kako sam odradio današnji posao“, iznio je prve dojmove Baghdatis. Ipak, pobjeda je tu.

„Bio je ovo vrlo težak meč protiv zahtjevnog protivnika. Promijenio sam način igre u drugom setu. Mnogo sam više koristi servis-volej i Toni nije imao odgovor na to“, rekao je na početku Cipranin.

Sutra ga očekuje meč protiv prvog nositelja Ive Karlovića kojem će to biti prvi meč na PBZ Zagreb Indoorsu. Podsjetimo, preskočio je prvo kolo, a sutra će imati priliku upisati prvu pobjedu pred zagrebačkom publikom.

Bit će to težak meč protiv, ali vidjet ćemo kako ću se sutra osjećati na terenu. Možda se probudim mnogo svježiji, a samim time i raspoloženiji“, zaključio je Baghdatis.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

PBZ Zagreb IndoorsMarcos BaghdatisToni Androić

Ostale Vijesti