Boksački spektakl u hramu nogometa: 90 tisuća ljudi gledat će Joshuu i Klička uživo

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 29.04.17. | 09:00

Kličko će pokušati vratiti IBF pojas…

Kličko je izjavio kako je „opsjednut“ time da vrati IBF pojas kojeg je izgubio u meču protiv Tysona Furyja krajem 2015. godine. Ukrajinac je trebao odraditi revanš s Furyjem u Njemačkoj, ali je borba bila odgođena zbog toga što Fury nije bio „u ogovarajućem zdravstvenom stanju“ za borbu. Fury je svoj pojas tako morao predati Charlesu Martinu kojeg je pak u travnju prošle godine pobijedio Joshua.

Joshuin skor je sljedeći: 18 borbi i 18 pobjeda, od kojih su sve bile nokautima. Kličko u svojoj karijeri ima četiri poraza, ali i 68 mečeva. Od 64 pobjede Kličko je 53 ostvario nokautom. Joshua u prosjeku boksa 2.44 runde po meču, Kličko 5.26. Eneglez u borbu ulazi nikad teži (više od 113 kg), s gotovo 5 kila više od Klička. Oba boraca su podjednake visine (oko 198 cm).

Joshua je više od osamnaest borbi, više od dvije obrane naslova. Vjerujem u njgov talent, on je vrhunski sportaš i sjajna stvar koja se dogodila boksu. Ako me pobijedi čestitat ću mu, a ako ja pobijedim, pomoći ću mu da se što prije vrati na pravi put. Učinio sam to već nekoliko puta“, najavio je ovaj meč legendarni Ukrajinac kojemu kladionice po prvi puta ne daju ulogu favorita.

S druge strane, Joshua je izjavio kako nije impresioniran Kličkovom reputacijom i nekim otrovnim komentarima koje mu je Ukrajinac ranije uputio.

 

 

Mislim da je Kličko kalkulirao. Jednom me je nazvao „malenim bratom“ na Sky Sportsu kada je mislio da se vjerojatno nikada nećemo susresti u ringu. I sada je to rekao, ali sada se borimo. Nemam problema s tim, može me zvati kako god želi. Kada ga izudaram u ringu to baš i neće biti relevantno“, samouvjeren je Englez kojemu je boks, kako sam kaže, spasio život, izvukao ga izu siromaštva i udaljio od kriminala.

Na Joshuinoj strani su brzina i jačina udaraca, dok je iskustvo debelo na strani Ukrajinca, što bi se moglo pokazati ključnim u ovom meču. Općenito se predviđa kako će meč, što bude duže trajao, ići u Kličkovu korist.

Predviđa se kako će svaki borac nakon ove borbe zaraditi oko 15 milijuna funti.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

BoksVladimir KličkoAnthony Joshua

Ostale Vijesti