PAUL CHILDS/Action Images
PAUL CHILDS/Action Images

Besmrtni Novak: Ponovno je pojeo malo trave, ponovno je pomeo konkureciju i ponovno je potvrdio da je - NAJBOLJI (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 11.07.21. | 18:39

Prvi tenisač svijeta i jedan od najboljih svih vremena osvojio je svoj šesti Wimbledon protiv danas veoma dobrog Talijana.

Još uvijek ga moramo oslovljavati kao 'jedan od najboljih svih vremena', ali nastavi li ovako, uskoro će se ovaj 'jedan od' moći trajno prebrisati. Novak Đoković je po šesti put u svojoj karijeri osvojio Wimbledon.

Srpski tenisač slavio je rezultatom 6-7(4), 6-4, 6-4 i 6-3, a za pobjedu u All England Clubu trebalo mu je nešto manje od tri i pol sata igre.

Počeo je Novak dobro, vodio je čak s 5-2 u prvom gemu, ali je onda nakon ogromne borbe uspio zadržati svoj servis. Potom je vratio break, odveo set do tie-breaka i onda, pomalo nevjerojatno, uspio slaviti u prvom setu protiv prvog tenisača svijeta.

Talijan Berrettini, inače deveti tenisač svijeta, malo je 'poletio'. Uostalom, zašto i ne bi u tom trenutku počeo vjerovati u svoj uspjeh, na putu do finala slavio je protiv jako dobrih protivnika, ali Đoković… On je svijet za sebe.

Taj izgubljeni set kao da ga je dodano naljutio. Osvojio je Đoković kasnije tri seta u nizu, okrenuo meč u svoju korist – a zamislite – nije djelovao kao netko tko igra svoj najbolji tenis. Jer Đoković može još bolje, a iako nije bio na svojem maksimumu, on je opet osvojio turnir kao što je Wimbledon.

A takva moć, takva snaga, takva veličina… To je zastrašujuće.

GAME, SET, MATCH, CHAMPIONSHIP – NOVAK ĐOKOVIĆ


Đoković je do kraja meča još jednom izgubio svoj servis. Bilo je to u drugom setu, ali budući da je on dva puta uzeo servis Talijanu i da je vodio 4-0, to je bilo potpuno nevažno.

I nije bitno tko ste, odakle ste, volite li njegov tenis ili ne, Novak Đoković je – jedan od najvećih.

Berrettini je u ovom meču imao čak 16 as servisa, odradio je odličan meč, ali biti odličan nije dovoljno kad na suprotnoj strani stoji Novak Đoković.

Besmrtni Novak Đoković.

Đoković – Berrettini 6:7(4), 6:4, 6:4, 6:3



Tagovi

Matteo BerrettiniNovak ĐokovićWimbledongrand slam

Ostale Vijesti