Goran Stanzl/Pixsell
Goran Stanzl/Pixsell

U Berlinu krećemo da bismo se u Berlin vratili!

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 15.06.24. | 08:00

Prvo poluvrijeme smo dobili. Preuzeli su Hrvati u petak Berlin. Stavili ga pod kontrolu. Gostujući navijači svedeni su na puke promatrače. Na svaki njihov pokušaj, Hrvati su bili spremni i glasnicama im pokazali da im nisu dostojan suparnik. Sada je na redu ono drugo poluvrijeme

Hrvatska kreće u Berlinu s nadom da se vrati na isto mjesto za mjesec dana! Na mitskom stadionu gdje je Jesse Owens prkosno osvajao četiri zlata u dnevnom boravku Adolfa Hitlera, gdje je zbor od trideset tisuća Hrvata u jedan glas pjevao Lijepu našu 2006. a u velikom finalu tog SP-a Zidane glavom odvalio Materazzija - Hrvatska otvara svoj sedmi Euro!

Od Engleske do Njemačke bilo je svega. Od onog Vlaovićevog gola Turskoj 1996., pa do dramatičnog ispadanja od Turske 2008. Od Portugala pod Barićem, Poljske i Ukrajine do Francuske kada smo imali te Portugalce da bi na koncu otišli kućama.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Imali smo i Španjolsku prije tri godine. Ili smo barem bili u egalu. U svakom slučaju nismo zaslužili taj poraz 5-3. Nismo im vratili u finalu Lige nacija, možda je konačno stiglo vrijeme naplate nekih starih dugova...

“Nismo se došli osvetiti već pobijediti”, poručio je Zlatko Dalić uoči utakmice za koju zna da može dobiti ako napadne Španjolsku njihovim oružjem. Vatreni se moraju nametnuti, “sakriti” loptu i ne dozvoliti da nas Španjolska uzme u mlin. Moraju uzeti sredinu, natjerati suparnika da trči za loptom i učiniti ga nervoznim jer nisu navikli na takav stil. A ako to itko može, onda to mogu Modrić, Brozović i Kovačić. Nadalje, treba biti maksimalno koncentriran preko krila jer su Yamal i Williams izuzetno brzi i motorični. Vraški su opasni i tu će Gvardiol na lijevoj strani, odnosno Stanišić na onoj desnoj biti pred ozbiljnim iskušenjem i bez konkretne pomoći suigrača - neće biti dobro!

Lako je sve to za reći. Još lakše napisati u teoriji a ipak nešto teže za izvesti. No, ako Hrvatska želi do velikog rezultata, u Berlinu mora pokazati moć. Treba pokazati iskustvo skupljano na velikim natjecanjima i pobjednički pristup reprezentacije s dvije kolajne sa zadnja dva SP-a.

Prvo poluvrijeme smo dobili. Preuzeli su Hrvati u petak Berlin. Stavili ga pod kontrolu. Gostujući navijači svedeni su na puke promatrače. Na svaki njihov pokušaj, Hrvati su bili spremni i glasnicama im pokazali da im nisu dostojan suparnik. Sada je na redu ono drugo poluvrijeme. Na mitskom stadionu igra se utakmica s velikim značajem. Pobjeda donosi gotovo sigurno prolaz u nokaut fazu, bod bi bio dobar temelj za ostvariti taj cilj. Poraz? Nije opcija. Nije nikada bila niti će ikada biti za ovu pobjedničku generaciju koja je spremna otići do kraja i vratiti se za točno mjesec dana u Berlin! I napraviti taj posljednji korak...

Očekivani sastavi:

Hrvatska (4-3-3): Livaković – Stanišić, Šutalo, Pongračić, Gvardiol – Modrić, Brozović, Kovačić – Majer, Kramarić. Budimir.

Španjolska (4-3-3): Simon - Carvajal, Nacho, Le Normand, Grimaldo - Ruiz, Rodri, Pedri - Yamal, Morata, Williams



Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijaVatreniEuro 2024španjolska nogometna reprezentacijaZlatko Dalić

Ostale Vijesti