REUTERS/Andreas Gebert
REUTERS/Andreas Gebert

Nagelsmann: “Želim da budemo ujedinjeni kao država, a Neuer ima moje potpuno povjerenje”

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 14.06.24. | 09:40

Njemački se izbornik nada glasnijoj podršci nego što je to bilo ovih dana na ulicama njemačkih gradova kada je u pitanju Elf

Julian Nagelsmann je odradio 20 dana priprema s njemačkom reprezentacijom i nada se da je njegova momčad spremna za otvaranje Eura.

Prouči cjelokupnu ponudu za Euro na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Želim da budemo ujedinjeni kao država. Moramo iskoristiti prednost domaćeg terena, trebam sve. Zato vas molim da sutra budete vrlo glasni", poručio je cijeloj domaćoj javnosti. Pred otprilike 66.000 navijača na tribinama i nekoliko stotina milijuna na TV ekranima diljem svijeta, glavni prioritet njemačke momčadi je nositi se s ogromnim očekivanjima protiv autsajdera Škotske.

"Mi smo momčad s malo većim pritiskom, oni to sigurno žele iskoristiti. Možemo pobijediti pritisak i možemo pobijediti Škotsku. Tražim od igrača da vjeruju u sebe", prognozirao je Nagelsmann i pojasnio:

"Očekivanja navijača i nas su ista. Vidim puno samopouzdanja i vjere među igračima", rekao je izbornik i još jednom pohvalio mentalitet u generalnoj probi 2-1 protiv Grčke kada je Njemačka pobijedila u posljednjoj minuti.

"Nedavno smo pokazali mentalitet. Ovaj signal je bio važan. Igrači imaju želju da stvari budu bolje nego na prethodnim turnirima."

I u blamaži na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018., i na Europskom prvenstvu 2021. i katastrofi u Kataru 2022., njemačka je selekcija startala s porazom, a sada se nadaju da će biti drugačije protiv Škota koji zauzimaju 39. mjesto na Fifinoj svjetskoj ljestvici, 26 mjesta iza Njemačke.

"Nije to klasična momčad koja se igra šutom i jurišom, oni mogu dati i nogometni ton", upozorio je Nagelsmann i potvrdio da Manuel Neuer i dalje uživa njegovo povjerenje.

"Manuel ima moje povjerenje, odigrat će dobar turnir."

Ispred Neuera obrambenu liniju čine Joshua Kimmich, Jonathan Tah, Antonio Rüdiger i novopridošlica na turniru Maximilian Mittelstädt. Kroosa prati Robert Andrich, koji također počinje svoj prvi turnir kao i Florian Wirtz, koji bi uz Jamala Musialu, Kaija Havertza i Gündogana trebao davati ton ofenzivi.

"Općenito, naš cilj s raspravama o ulogama u ožujku bio je imati okvir igrača koji znaju što očekivati", objasnio je Nagelsmann svoju kadrovsku strategiju. (g)



Tagovi

Njemačka nogometna reprezentacijaEuro 2024Julian Nagelsmann

Ostale Vijesti