Kacper Pempel/REUTERS
Kacper Pempel/REUTERS

Lewandowski ozlijeđen, Poljaci u strahu, izbornik smiruje naciju

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 11.06.24. | 08:02

U generalnoj probi za Euro najbolji igrač morao je izaći u 32. minuti

Robert Lewandowski se ozlijedio samo šest dana prije utakmice njegove Poljske protiv Nizozemske na Euru. U generalnoj probi za kontinetalnu smotru Poljska je 2-1 svladala Tursku, no osjeća gorčinu nakon pobjede, jer je najbolji igrač i kapetan morao napustiti igru u 32. minuti.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Radi se o ozljedi kvadricepsa, još se čeka detaljan pregled tijekom dana kako bi se vidjelo hoće li moći nastupiti u prvom kolu protiv Nizozemske u nedjelju. Poljaci su u laganom strahu zbog ozljede najveće zvijezde, 35-godišnjeg napadača Barcelone koji je prije izlaska iz igre uspio asistirati.

Njegova ozljeda nije jedina, jer u 19. minuti je izašao još jedan napadač Karol Świderski i to nakon što je postigao pogodak, a s popisa je još prije otpao Arkadiusz Milik, pa se može reći da Poljaci nemaju sreće s napadačima.

"Robert Lewandowski ima lakšu ozljedu i ne bi trebalo biti problema. Karol Świderski je uganuo skočni zglob i tek nakon pretraga znat ću više. Lakšu ozljedu zadobio je i Paweł Dawidowicz, ali vjerujem da će se svi potpuno oporaviti nakon nekoliko dana", rekao je izbornik Michał Probierz.

U Varšavi je bilo 2-1 (Świderski 12., Zalewski 90. - Yilmaz 77.), Poljaci mogu biti zadovoljni kako su odradili pripreme za Euro, jer su još ranije svladali Ukrajinu 3-1, no zabrinuti su zbog ozljeda. (dku)



Tagovi

Robert Lewandowskiozljedapoljska nogometna reprezentacijaTurska nogometna reprezentacijaPrijateljska utakmicaEuro 2024

Ostale Vijesti