Larsson Rosvall/TT News Agency
Larsson Rosvall/TT News Agency

Šveđani oduševljeni: "Publika je čarobna, a mi imamo pravo nadati se"

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 13.01.23. | 17:12

Domaćin Švedska uspješno je debitirala pred svojom publikom.

Sudomaćin Švedska uspješno je započela Svjetsko rukometno prvenstvo. Nakon početnih poteškoća u prvom poluvremenu, posebice u napadu, Šveđani su poveli upisali pobjedu 26:18 (11:9). Najbolji strijelac Švedske bio je kapetan Jim Gottfridsson, dok je Brazilac Gustavo Rodrigues zabio četiri puta.

"Danas smo osjetili veliku naklonost publike", rekao je pomoćni trener Švedske Michael Apelgren nakon utakmice.

"Bilo je čarobno. To je otrcana riječ, ali stvarno je zabavno ući ovamo i vidjeti sve žute dresove i kako nas bodre," oduševljen je Max Darj.

Domaćin je u uvodnoj utakmici sporo ulazio u igru. Napetost i živci jasno su se vidjeli u akcijama Šveđana.

"Bilo je to nervozno. Bila je to velika utakmica za nas", rekao je bivši igrač Flensburga Hampus Wanne na stranici saveza. Ali Andreas Palicka napravio je nekoliko važnih obrana kako bi zadržao Švedsku u igri.

"Kakvu je igru ​​pokazao danas. Ako je itko prije brinuo za Palicku, onda je danas pokazao koliko je dobar kad gori", nahvalio je Michael Apelgren svog vratara nakon posljednjeg zvižduka. Uz 50 posto obranjenih lopti, Andreas Palicka upisao je 17 obrana.

Michael Apelgren se nakon utakmice osvrnuo na sljedeće utakmice protiv Zelenortskih otoka i Urugvaja, koje Šveđane čekaju u pretkolu, te upozorio da se ne odmara na prikazanom učinku.

"Turnir je dug i moramo raditi na postizanju onog poznatog poboljšanja performansi na turniru. Dakle, ako sanjarski mislite da je bilo savršeno, to je pogrešno. Uvijek moramo biti bolji i igrati bolje igre. Ako nastavimo poboljšavati male stvari, onda se možemo nadati," rekao je Apelgren za Handballskanalen.



Tagovi

švedska rukometna reprezentacijaSP u rukometu 2023

Ostale Vijesti