REUTERS/Gonzalo Fuentes
REUTERS/Gonzalo Fuentes

Rafael Nadal će igrati na Laver Cupu u Berlinu

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 22.04.24. | 16:53

Pridružit će se sunarodnjaku Carlosu Alcarazu, Rusu Danjilu Medvjedevu i Nijemcu Alexanderu Zverevu

Najbolji španjolski tenisač svih vremena, 37-godišnji Rafael Nadal, pridružit će se momčadi Europe, koja će od 20. do 22. rujna u Berlinu zaigrati protiv momčadi Svijeta u borbi za Laver Cup, priopćili su u ponedjeljak organizatori ovog događaja. 

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Osvajač 22 Grand Slam naslova pridružit će se sunarodnjaku Carlosu Alcarazu, Rusu Danjilu Medvjedevu i Nijemcu Alexanderu Zverevu koji će pod vodstvom izbornika Bjorna Borga pokušati vratiti trofej u europske ruke.

"Imam doista posebna sjećanja na moja iskustva s Laver Cupom, a posebno na London prije dvije godine i igranje uz Rogera u njegovom zadnjem nastupu u karijeri", rekao je legendarni Španjolac.

Nadal je natuknuo da bi ovo mogla biti posljednja sezona u njegovoj karijeri, a prošli tjedan u Barceloni je odigrao prve mečeve nakon tromjesečne stanke zbog ozljede.

"U ovoj fazi moje karijere doista želim iskoristi svaku priliku koja mi je pružena i izvući iz toga najviše što mogu. Uvijek sam uživao u momčadskim nastupima, to je uzbudljiva i drugačija vrsta natjecanja", izjavio je Nadal.

Laver Cup je 2017. pokrenula skupina predvođena zastupničkom tvrtkom Rogera Federera TEAM8, uz podršku brazilskog poduzetnika i bivšeg tenisača Jorgea Paula Lemanna te Australskog teniskog saveza. Inspiracija za pokretanje takve vrste ekshibijskog meča bio je Ryder Cup, momčadski sraz najboljih golf igrača iz Amerike i Europe.

Europa je u dosadašnjih šest izdanja bila uspješnija, ostvarivši pobjede u prva četiri susreta, kojima su domaćini bili Prag, Chicago, Ženeva i Boston. No, Svijet je uspio pobijediti na posljednja dva izdanja, u Londonu i Vancouveru.

Izbornik John McEnroe, zasada, ima polovicu momčadi koja će u Berlinu pokušati nastaviti pobjednički niz. Poziv za nastup prihvatili su najbolje rangirani Australac Alex de Minaur te dvojica ponajboljih Amerikanaca Taylor Fritz i Tommy Paul.

Nakon Berlina, domaćin Lavera Cupa 2025. bit će San Francisco.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



 



Tagovi

Rafael NadalLaver Cup

Ostale Vijesti